ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απαράδεκτη κατάσταση στο Λιμάνι Πυθαγορείου

 

Μετά από έγγραφο των αρμόδιων τελωνειακών αρχών, προτείνεται να κλείσει το λιμάνι Πυθαγορείου για τα πλοία από και προς Τουρκία, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο τελωνειακού διαβατηριακού ελέγχου επιβατών στο Λιμένα Πυθαγορείου.


Η κατάσταση έχει επισημανθεί εδώ και καιρό (από πέρυσι), αλλά παρ’ όλες τις εκκλήσεις των εμπλεκόμενων, το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν φρόντισε για τον ευπρεπισμό του χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσφήμιση της Σάμου (και κατ’ επέκταση της χώρας μας) και να δημιουργείται ζημιά στον τουρισμό του Πυθαγορείου και της Σάμου.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και την νυν Δημοτική αρχή και τους ανευθυνοϋπεύθυνους με ονοματεπώνυμο, που έχουν την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι Πυθαγορείου, μια από τις βασικές πύλες εισόδου της Σάμου με αφιξοαναχωρήσεις χιλιάδων τουριστών από τη γείτονα χώρα και από τα κρουαζερόπλοια.

Καταγγέλλουμε την ανικανότητα και ολιγωρία τους, η οποία μπορεί να είναι και σκόπιμη και ηθελημένη, για να δρομολογούν μικροεπαγγελματικά συμφέροντά τους.

Τους καλούμε άμεσα  να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα με παρεμβάσεις στον χώρο του τελωνειακού διαβατηριακού ελέγχου, με τοποθέτηση οικίσκου, που θα διαθέτει τουλάχιστον τουαλέτες, νερό, σκίαστρα και την ασφάλιση του χώρου, ώστε οι επισκέπτες μας να έχουν στοιχειωδώς ευπρεπείς συνθήκες στο χώρο εισόδου/εξόδου από το Λιμένα Πυθαγορείο

Επισυνάπτεται  το σχετικό  έγγραφο: