Καταρχήν εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους 594, γυναίκες και άνδρες συμπολίτες μας, που μας στήριξαν στην εκλογική μάχη, που δώσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Γνωρίζαμε ότι το πολιτικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί  στη Σάμο  το επικαθόριζε το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα.  Η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου, με το τρόπο και στο χρόνο που έγινε (80 ημέρες προ των εκλογών) σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη την  προηγούμενη 5ετία αυτοδιοικητική δουλειά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα χωριά, διαμόρφωναν ένα περιβάλλον δύσκολο για τις εκλογικές επιδιώξεις μιας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης, όπως «η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Δώσαμε με αξιοπρέπεια την εκλογική μάχη υπερασπιζόμενοι θέματα αρχών, όπως δημοκρατία, αλληλεγγύη, ατομικά και  κοινωνικά δικαιώματα. Παράλληλα θέσαμε στη διαβούλευση της κοινωνίας τον προγραμματικό μας λόγο για  την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, για την πρόοδο του νησιού μας ώστε ο δήμος μας και η Σάμος να γίνει το «έξυπνο» νησί, το «πράσινο» νησί, το νησί του Πυθαγόρα.

Είναι προφανές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας. Δυστυχώς για μας, οι συμπολίτες μας έκαναν άλλες επιλογές. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι δεν πείσαμε ή ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία  δεν συμμερίζεται τις αρχές και το προγραμματικό πλαίσιο που καταθέσαμε προεκλογικά.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που έγιναν με την απλή αναλογική. Είναι βέβαιο ότι το πραγματικό σώμα διαβούλευσης και προγραμματικών συγκλίσεων θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκφράζονται και οι 6 δημοτικές παρατάξεις, με τη δύναμη που τους έδωσαν οι συμπολίτες μας. Θα απαιτηθεί από όλες τις δημοτικές  παρατάξεις σύνεση, δημοκρατική συνέπεια και προγραμματικές συγκλίσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων και τομών στο τρόπο διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου και όχι συνεργασίες «συναλλαγής» ετερόκλιτων σχηματισμών και «διαμοίρασης θέσεων» χωρίς αρχές και πρόγραμμα.

Δεσμευόμαστε ότι η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» θα έχει συνεχή παρουσία στα χωριά και τις πόλεις του Δήμου μας καθώς και δυναμική και διακριτή παρέμβαση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με τους 2 δημοτικούς συμβούλους της από τη θέση της προγραμματικής και δημιουργικής αντιπολίτευσης, υπηρετώντας τις αρχές και το πρόγραμμά μας με γνώμονα την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου προς το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Σε σχέση με τη στάση μας στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 2 Ιουνίου μεταξύ των δύο διεκδικητών της θέσης του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου είναι αυτονόητο ότι σεβόμενοι τις δημοκρατικές αρχές δεν μπορούμε να υποδείξουμε εμείς, γιατί ο κάθε συμπολίτης μας έχει κρίση, μπορεί να αξιολογήσει και να επιλέξει ελεύθερα στην κάλπη.