ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» του ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ, στα πλαίσια της μέριμνας και στήριξης απόρων δημοτών εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα, θεωρεί επιτακτική ανάγκη να διανείμει είδη διαβίωσης-διατροφής σε κατοίκους του Δήμου Σάμου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης ως κατωτέρω: 1.–Στους πλέον οικονομικά αδύναμους εκ των ωφελούμενων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, που βάσει των προσωπικών στοιχείων τα οποία διαθέτει η ανωτέρω Προνοιακή Δομή έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη παροχής ειδών διαβίωσης-διατροφής.

Ο προτεινόμενος αριθμός, από τους Υπευθύνους των Δομών του Προγράμματος ΒσΣ, ανέρχεται σε 84 άτομα, που ανήκουν στις (2) δύο Δομές Σάμου, στις (2) δύο Δομές Πυθαγορείου και στις Δομές Καρλοβάσου, Μαραθοκάμπου και Φούρνων Κορσεών.

Τα είδη διαβίωσης, είναι τρόφιμα πρώτης ανάγκης (σε επαρκή ποσότητα), ήτοι τυρί γκούντα σε φέτες, κρέας νωπό βόειο, κοτόπουλα κατεψυγμένα των 2000 γραμ., ελαιόλαδο, ζυμαρικά , γάλα εβαπορέ, καφές ελληνικός, ζάχαρη, φρυγανιές, αλεύρι και Πασχαλινά τσουρέκια σε όλους τους ωφελούμενους (196) του    Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Η διανομή θα αρχίσει την 18η Απριλίου 2019, από τους υπευθύνους του προαναφερόμενου Προγράμματος ΒσΣ. και είναι συνολικής αξίας 5.691,56 €.

2.–Στους πλέον οικονομικά αδύναμους δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου με παροχή ειδών διαβίωσης-διατροφής. Αυτά θα διανεμηθούν από υπεύθυνο Υπάλληλο του Νομικού μας Προσώπου σε 317 συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας, μονίμους κατοίκους του Δήμου Σάμου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης βάσει των στοιχείων, τα οποία ως προσωπικά δεδομένα θα δοθούν υπηρεσιακά την ημέρα της διανομής από την ανωτέρω Υπηρεσία.

Τα είδη διαβίωσης, είναι τρόφιμα πρώτης ανάγκης (σε επαρκή ποσότητα), ήτοι τυρί ρεγγάτο, κρέας νωπό βόειο, κοτόπουλα κατεψυγμένα των 2000 γραμ., ελαιόλαδο, ζυμαρικά , γάλα εβαπορέ, αλεύρι, χυμός ντομάτας.

Τα είδη διαβίωσης θα διανεμηθούν την 18η Απριλίου 2019στην πόλη της Σάμου και την 19η Απριλίου 2019στην πόλη Καρλοβάσου και είναι συνολικής αξίας 10.289, 82€.

3.–Στους πλέον οικονομικά αδύναμους δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως Σάμου “Η ΑΓΑΠΗ” με την προσφορά αγαθών, προκειμένου αυτή να τα διανείμει σε συμπολίτες μας. Δια του τρόπου αυτού εκφράζει το Νομικό μας Πρόσωπο έμπρακτα τα φιλάνθρωπα συναισθήματά του και την αγάπη του προς την Τοπική Εκκλησία, η οποία στηρίζει με στοργή μεγάλο αριθμό αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Τα είδη διαβίωσης, είναι τρόφιμα πρώτης ανάγκης (σε επαρκή ποσότητα), ήτοι :

1. 500 κοτόπουλα κατεψυγμένα των 2000 γραμ.

2. 500 κιλά ζάχαρη

3. 500 τεμ. χυμό τομάτας

4. 500 κιλά αλεύρι

5. 500 κιλά ζυμαρικά.

Τα είδη διαβίωσης θα παραδοθούν στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών “Η ΑΓΑΠΗ” την 15η Απριλίου 2019 και είναι συνολικής αξίας 3.484,40 €.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ