Νέα γυναίκα, μητέρα, γιαγιά

Απευθυνόμαστε σε σένα που φέρνεις στα σπλάχνα σου τη ζωή. Που επιθυμείς το καλύτερο για το παιδί και το εγγόνι σου. Να μεγαλώσει με ειρήνη, υγεία,  σωστή μόρφωση. Να έχει τα παιχνίδια, τα μολύβια, το γέλιο του, το σχολειό του, καλή και σωστή διατροφή. Αυτά επιθυμούν όλες οι μανάδες και οι γιαγιάδες σε κάθε γωνιά της γης.

Σήμερα που χιλιάδες πρόσφυγες, χιλιάδες μικρά παιδιά, ορφανά, δυστυχισμένα, που είδαν τους γονείς και τους συγγενείς τους να πεθαίνουν από τις βόμβες, που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, που είδαν άλλους να πνίγονται στις θάλασσες, εμείς οι γυναίκες πρέπει ν’ ανοίξουμε την αγκαλιά μας. Να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές τους.

Το ίδιο θα θέλαμε και απ’ αυτές τις γυναίκες, απ’ αυτούς τους λαούς, αν βρισκόμασταν κι εμείς ικέτες στον τόπο τους.

Γι’ αυτό σε καλούμε να παλέψεις μαζί μας για να κλείσει οριστικά το Hot Spot και να μην ανοίξει άλλο.  Όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε για λίγο στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στις χώρες που επιθυμούν, για να ζήσουν κι αυτοί τη δική τους ζωή, να μπορέσουν να στήσουν τα σπιτικά τους. Έτσι θα λυθεί διαπαντός το πρόβλημα και για μας και γι αυτούς.

Μέχρι τότε δεν γίνεται τα μικρά παιδάκια να ζουν μέσα στη βρωμιά και στη δυστυχία. Πρέπει να είναι στο σχολείο. Να μάθουν στοιχειωδώς λίγα γράμματα στη χώρα που τα φιλοξενεί. Να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις αιτίες, που είναι οι πόλεμοι των πλουσίων για να γίνουν πλουσιότεροι, που έφεραν στο νησί μας τα προσφυγόπουλα. Γονείς, δάσκαλοι και παιδιά να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά που θα χωράει όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή ή φύλο. Είναι παιδιά και έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, όπως τα παιδιά τα δικά μας, όπως τα παιδιά όλου του κόσμου.

Φυσικά και πρέπει να απαιτήσουμε όλα τα παιδιά ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα  να έχουν πιστοποιητικά υγείας, να είναι εμβολιασμένα. Φυσικά και πρέπει να απαιτήσουμε από το Δήμο να προσλάβει εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Την δικαιολογημένη οργή μας για την ανεργία, τη φτώχεια, τους φόρους, την προσφυγιά, να την κάνουμε αγώνα, να χτυπήσουμε τους πραγματικούς ενόχους. Αυτούς που έφεραν εμάς και τους πρόσφυγες σ’ αυτή τη θέση. Θύματα είμαστε όλοι της ίδιας πολιτικής. Κυβέρνηση – ΕΕ – Τουρκία φυλακίζουν τους πρόσφυγες στο νησί μας. Κυβέρνηση – ΕΕ μας βουλιάζουν μέρα με τη μέρα στη φτώχεια.

Πάλεψε για να κλείσει οριστικά το hot spot και να μην ανοίξει άλλο. Για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Για να πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο

Έλα την Τετάρτη 17 Οκτώβρη και ώρα 7 μ.μ. στη Πλατεία Πυθαγόρα στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.