Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ και των Οργανώσεων Βάσεων Σάμου της ΚΝΕ για την παιδεία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι. Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς και άλλοι εργαζόμενοι έδωσαν το παρόν. Ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος Παιδείας- Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας αναπτύχθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και οι δυσμενείς επιπτώσεις πάνω στα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Φωτίστηκαν η στρατηγική του κεφαλαίου στην εκπαίδευση και του πώς υπηρετεί τις επιδιώξεις του, έτσι ώστε οι αυριανοί εργαζόμενοι, σημερινοί μαθητές και φοιτητές να βγαίνουν στην αναζήτηση εργασίας φτηνοί με κουτσουρεμένα δικαιώματα. Εμβληματικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου όπως πχ η αξιολόγηση, το πολλαπλό βιβλίο αναδείχτηκε το πώς στηρίζουν την αστική στρατηγική.

Στην αντίπερα όχθη είναι οι ανάγκες των παιδιών για ολόπλευρη μόρφωση, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων που δίνει η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Αναδείχτηκε η πρόταση του ΚΚΕ για την παιδεία, τόσο για το σχολείο, όσο και για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μετά την κεντρική ομιλία έγιναν παρεμβάσεις από τον Χρήστο Πανούσο μέλος της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δημοτικό σύμβουλο Δυτικής Σάμου και από τον Αλέκο Ελευθερίου μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μετά τις ομιλίες έγιναν ερωτήσεις σε σχέση με την αξιολόγηση και πού οδηγεί, σε σχέση με το πολλαπλό βιβλίο και πώς θα λειτουργεί, για την υποχρηματοδότηση και το θέμα των χορηγών στα σχολεία, αλλά και για το περιεχόμενο παρέμβασης των κομμουνιστών εκπαιδευτικών, ειδικά στη σύγχρονη συγκυρία που είναι σε εξέλιξη ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.