Συνάντηση είχε την Τετάρτη 05/10/16  ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής  της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Σάμου  «ΦΑΡΟΣ».

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου (ως διάδοχος της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου) είναι ιδρυτικό μέλος του Φάρου, ο οποίος συστάθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ευαισθητοποιημένων φορέων, συλλόγων, της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των σκοπών του Κέντρου Πρόληψης, που εκπληρώνονται με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, είναι ο περιορισμός της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στη ζωή. Με στόχο την ατομική, κοινωνική, ψυχική και πνευματική υγεία των κατοίκων της Σάμου, της Ικαρίας ( λειτουργεί παράρτημα από το 2011 στελεχωμένο με δύο υπαλλήλους στο χώρο του Επαρχείου) και των Κορσαιών δραστηριοποιείται στην σχολική κοινότητα (μαθητές, σπουδαστές εκπαιδευτικούς) αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα (γονείς, ΜΜΕ, πολιτιστικούς, αθλητικούς, και άλλους συλλόγους και επαγγελματικές ομάδες).

 Ο  Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά « Το έργο που το προσωπικό αλλά και οι διοικήσεις του « Φάρου» διαχρονικά, ουσιαστικά και αθόρυβα προσφέρουν στο τόπο μας είναι πολύ σημαντικό. Τους ευχαριστούμε ως τοπική κοινωνία για αυτό. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα είμαστε δίπλα στον« Φάρο» συνεισφέροντας ανελλιπώς,  και παρά τη δύσκολη συγκυρία,  σημαντική ετήσια οικονομική βοήθεια με βάση την προγραμματική σύμβαση συνεργασίας».