«  Πρωτομαγιά 2021»

  Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας:

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Η πανδημία είναι σε εξέλιξη με πάνω από 10.000 νεκρούς στη χώρα μας. Υγειονομικοί και ασθενείς εξαθλιώνονται. Χρόνιοι πάσχοντες σταματούν τις θεραπείες τους γιατί το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε σύστημα της μίας νόσου. Την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να θησαυρίζει με την αγωνία και το φόβο των εργαζόμενων για την υγεία των ίδιων, των παιδιών και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με όσους τη στηρίζουν σε ΜΜΕ, πανηγυρίζει για την επιστροφή «στην κανονικότητα».

Η πρώτη Μάη φέτος εορτάζεται ουσιαστικά και με πραγματική απεργία στις 6 Μάη. 135 χρόνια μετά την ηρωική θυσία των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886 και 101 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να καταργήσει αυτήν την ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης ικανοποιώντας το διακαή πόθο των εκμεταλλευτών μας. Επιδιώκει να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά γενικεύοντας την  ελαστικότητα στην εργασία, να καταργήσει την πληρωμή των υπερωριών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα νέα δεινά στις οικογένειές μας, βαρύτερες συνέπειες σε όσους συναδέλφους εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν, στην μεγάλη ανεργία που μαστίζει το χώρο της αναπηρίας. Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους!

Ειδικότερα για τα ΑΜΕΑ και τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους το Εθνικό Σχέδιο (εξειδίκευση στη χώρα μας της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία), επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο. Κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποίησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας στο όνομα του ανορθολογισμού και της λειτουργικότητας. Κυριολεκτικά, ο καιάδας του 21ου αιώνα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θέλει να μας κλείσει και το στόμα. Βάζει στο στόχαστρο τις κινητοποιήσεις επειδή ξέρει ότι η πολιτική της ήδη γεννά αντιδράσεις και δυσφορία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιβάλλουν με την καταστολή σιγή νεκροταφείου, αξιοποιώντας τόσο τους  αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και την συναίνεση ηγεσιών που τόσα χρόνια μας «λιβανίζουν» με τον «κοινωνικό εταιρισμό» και την τάχα «συνεννόηση» και «διαβούλευση» με αυτές τις κυβερνήσεις. Σήμερα, φαίνεται που οδήγησε η επιχειρηματική δράση στην υγεία, που τόσα χρόνια δεν θίγουν καν οι Συνομοσπονδίες των ΑμεΑ στη χώρα. Ας αναρωτηθεί ο καθένας: Βελτιώθηκε η θέση μας με αυτή την τακτική όπως λένε, ή συνεχώς χειροτερεύει; Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα με όσους δεν συμβιβάζονται.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουμε όλοι δουλειά, μισθούς αξιοπρεπείς, να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι με ένα ευρύ και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικών υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η ζωή του εργαζόμενου, του ανάπηρου, του γονιού με ανάπηρο παιδί,  θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά βελτιωμένη αν η παραγωγή και η επιστημονική γνώση δεν ήταν στα χέρια των επιχειρηματιών που υποτάσσουν τα πάντα στην μεγιστοποίηση του κέρδους.

Η ζωή με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να είναι στους σχεδιασμούς τους γιατί αφενός για αυτούς ο ανάπηρος, ο χρόνιος πάσχοντας, το παιδί με αναπηρία και η οικογένεια τους θεωρείται κόστος, αφετέρου οι ανάγκες τους, κερδοφόρο εμπόρευμα για τους επιχειρηματίες.

Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς των πρώην κυβερνόντων που θέλανε να γίνουν «χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη». Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί γενίκευσαν την σφαγή στα ΚΕΠΑ και στον ίδιο νόμο που χτυπούσαν το δικαίωμα στην απεργία, με το άρθρο 215 πέρασαν την λειτουργικότητα, το σύγχρονο λεπίδι για την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ.

Η ηρωική θυσία των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886 και οι διαχρονικοί αγώνες και οι κατακτήσεις του εργατικού ταξικού κινήματος αποτελούν σύμβολο στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές, στους εμπόρους των αναγκών μας.

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας, του αγώνα στα δικά μας  χέρια. Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων και όσους τους στηρίζουν, που μας έφτασαν ως εδώ.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου. Το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης.
  • Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να ενταχθούν όλες οι δομές Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, τα μέσα και οι εργαζόμενοι (γιατροί, λοιπό υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό) σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Να ανοίξουν και νέες δημόσιες δομές στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Καμία απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή.
  • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των εμβολίων που είναι διαθέσιμα και ασφαλή.
  • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Να μπει τέρμα στο σύστημα ΥΓΕΊΑΣ της μιας νόσου.
  • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
  • Δωρεάν, όλες οι απαραίτητες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Ξεπερνάμε φόβους, απογοητεύσεις, δισταγμούς, αναστολές!

Η 1η Μάη μάς διδάσκει να πιστέψουμε στη δύναμή μας!

Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και νέους ανάπηρους.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ  ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

 Το Δ.Σ. της ΠΟΑμε ΑΒΑ