Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Στην πρώτη διαδικτυακή έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών, που διοργανώνεται στην Ελλάδα, “Delifair by Expotrof” η οποία είχε προγραμματισθεί για την περίοδο  1 έως 5 Μαρτίου 2021, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με δικό της ενιαίο ψηφιακό “περίπτερο”, με αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η μεγάλη ανταπόκριση οδήγησε τους διοργανωτές στην παράταση της  έκθεσης έως τις 12 Μαρτίου 2021 δίνοντας την ευκαιρία για  περισσότερες “one to one online συναντήσεις με εκπρόσωπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ανάδειξη των ποιοτικών και μοναδικής διατροφικής αξίας προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ο γαστρονομικός χαρακτήρας της έκθεσης ενισχύθηκε με την εκδήλωση “Τοπικές Γεύσεις” στο πλαίσιο της οποίας  παρουσιάστηκαν τα προϊόντα των επιχειρήσεων, με στόχο την προώθηση της  γαστρονομικής κληρονομιάς των νησιών και την  ενδυνάμωση της παρουσίας τους στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας .

Η γαστρονομική εκδήλωση του Βορείου Αιγαίου περιλάμβανε παρουσιάσεις από έγκριτους δημοσιογράφους, διατροφολόγους, διαιτολόγους και σεφ, οι δε γευστικές δημιουργίες απέσπασαν θετικά σχόλια από την ομάδα γευσιγνωσίας.

To video της εκδήλωσης βρίσκεται στην πλατφόρμα της έκθεσης και εντός του ψηφιακού “περιπτέρου” της Π.Β.Α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Π.Β.Α. κ. Πανάγος Κουφέλος  αφού συνεχάρη τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς, τους διοργανωτές και όλους όσους συνέβαλαν στην κοινή αυτή προσπάθεια, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επαγγελματικές συναντήσεις που προέκυψαν θα αποβούν εποικοδομητικές και επικερδείς, τόσο για τους ίδιους όσο και για τη δοκιμαζόμενη πολλάκις  οικονομία των νησιών, καθώς δημιουργεί ευρύτερες συνέργειες με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP” ενώ σημαντική ήταν η αρωγή της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων “Lesvos Car Rental”.

Συν. πίνακας επιχειρήσεων συμμετοχής στην έκθεση και των οποίων τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτες ύλες για τη δημιουργία  συνταγών μαγειρικής που παρουσιάστηκαν στο χώρο της γαστρονομικής εκδήλωσης.