ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΕΒΕ

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για “έξοδο από τα μνημόνια το 2018” και για “επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα”, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  προετοιμάζει ήδη  νέο γύρο επίθεσης

Ήδη έχουν ψηφιστεί και δρομολογούνται: * Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους  * Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, από 1/1/18, μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ποσό υπολογισμού των  εισφορών της επόμενης χρονιάς. * Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα όπως αυτές ψηφίστηκαν στον αντιασφαλιστικό νόμο -λαιμητόμο.

Και δε σταματούν εδώ!

Η απόπειρα απαγόρευσης της απεργίας, κερδισμένη με χιλιάδες αγώνες και αίμα της εργατικής τάξης, αποφεύχθηκε προσωρινά εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του ταξικού λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση θα επανέλθει όμως.

Δίνουν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο υλοποιώντας παλιά και νέα μέτρα Σε βάρος πάντα των συμφερόντων εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών.

Κλείνουν με τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα (υπερφορολόγιση άδικοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια κτλ)  χιλιάδες μαγαζιά.

Μη σε ξεγελούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων!

Επιδιώκουν το αντίθετο. Σχεδιάζουν το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων που με εργαζόμενους με μισθό 500  ευρώ το πολύ και χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, δίνουν μαζί με γενναίες επιχορηγήσεις και φορολογικές απαλλαγές, τεράστιο πλεονέκτημα στο μεγάλο κεφάλαιο

Σου λένε ψέματα δίκαιη ανάπτυξη δεν υπάρχει. Δεν μπορεί τα συμφέροντα των μικρών έμπορων και επαγγελματιών να ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μην αφήνεις να περάσει κι άλλος χρόνος σε βάρος σου! Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή, καμία ελπίδα

σε μια ακόμα νέα κυβερνητική εναλλαγή

Ο δικός σου δρόμος είναι η οργάνωση και πάλη!

Με ισχυρό ρωμαλέο κίνημα και μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, όλους όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική, τους μισθωτούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους βιοπαλαιστές αγρότες, επιστήμονες, νέους, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Το κεφάλαιο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

Στις 14 Δεκέμβρη  κανένα μαγαζί ανοιχτό, κανένας στη δουλειά σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,  κανένας στο χωράφι, κανένας στο σπίτι!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

ΣΑΜΟΣ: 10.00΄ το πρωί στο ΕΚΣ, στο Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: 12.00 μ. στον Εύδηλο