ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την 28η ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

 

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ (ΜΕΛΟΣ Ο.Γ.Ε.) στηρίζει την απόφαση δεκάδων σωματείων, Εργατικών Κέντρων αλλά και της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και συμμετέχει στην  συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου στο ΒΑΘΥ την Τετάρτη 28 Φλεβάρη  10:00π.μ.

Σήμερα, που η ακρίβεια μας τσακίζει και σαρώνει το εισόδημα των οικογενειών μας, οι φόροι μας πνίγουν, η υγεία και τα φάρμακα είναι πανάκριβα και εμπόρευμα των ιατρικών ομίλων μόνο για λίγους,  η φροντίδα  και η προσχολική αγωγή των παιδιών μας  δίνεται στις ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, η φροντίδα και  περίθαλψη των ηλικιωμένων μας είναι ανύπαρκτη και προσωπική μας ευθύνη.

Σήμερα που οι πλειστηριασμοί  και οι κατασχέσεις απειλούν την λαϊκή κατοικία σε όφελος των μεγάλων Funds και των Τραπεζιτών.

Σήμερα που ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτών και των αγροτισσών, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της   Ε.Ε πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, που συμπιέζει  παραπέρα τις τιμές ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές

Βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις Τράπεζες.

Σήμερα, που οι τιμές στην ενέργεια είναι  αβάσταχτες  για τα νοικοκυριά ,τις μικρές επιχειρήσεις , τους αγρότες  και παιχνίδια χρηματιστηρίου.

Σήμερα, που συμπληρώνεται  ένας  χρόνος από  το ΕΓΚΛΗΜΑ στα ΤΕΜΠΗ, τη δολοφονία 57 ψυχών και την ατελείωτη ταλαιπωρία δεκάδων τραυματιών και των οικογενειών τους, που στο χωριό μας την ζήσαμε από πολύ κοντά.

Σήμερα που οι γυναικοκτονίες  και η βία κατά των γυναικών δεν έχει σταματημό.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ τις ζωές μας στα χέρια μας. ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις φωνές μας με τα Σωματεία, τις ομοσπονδίες , το Εργατικό Κέντρο Σάμου για να γίνουμε ένας  χείμαρρος αγώνα.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε και διεκδικούμε  για τις ζωές μας

Γιατί δεν δεχόμαστε να μπαίνουν τα κέρδη τους  πάνω από τις ζωές μας.

Γιατί δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί και ούτε να συγκαλυφθεί το ΕΓΚΛΗΜΑ στα ΤΕΜΠΗ.

 

 

Μαραθόκαμπος- Σάμος 26 Φλεβάρη 2024

Το Δ.Σ.