Το ΕΣΥ, μια εμβληματική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο από τα χρόνια προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης και συνεχίζει χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Ειδικά στο νησί μας οι ελλείψεις είναι μεγάλες και έχουν αναδειχθεί από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής μέσα από τα αρμόδια συλλογικά τους όργανα. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατάνου, το οποίο έχει στην αρμοδιότητά του τα χωριά  Πλάτανος, Κονταίικα, Άγιοι Θεόδωροι, Κουμαίικα και Σκουραίικα. Ακόμη, στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου οι χρόνιες ελλείψεις σε ειδικότητες όπως ΩΡΛ, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, ογκολόγος, οφθαλμίατρος, αλλά και σε νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό προκαλούν δυσκολία στη σωστή αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας των πολιτών του Νομού μας και όχι μόνο.

Με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ασημίνας Γκάγκα, αναρωτιόμαστε, τι προτίθεται να κάνει αυτή η κυβέρνηση ώστε το ΕΣΥ να μπορέσει να παρέχει καθολική και ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Νομού μας.