Με την συμμετοχή 300 και πλέον παιδιών από όλη τη Σάμο στην Ιστορική Ιερά Μονή του Μεγάλου Σταυρού της  Σάμου έγινε η λήξη των κατηχητικών συνάξεων και ενοριακών συντροφιών  της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας για το Ιεραποστολικό έτος 2018-2019  .

Με τη ζωντάνια και την χαρά τους κατέκλισαν την Ιερά Μονή . Έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ο οποίος με πολύ ενθουσιασμό  ομίλησε στα παιδιά παρακινώντας τους σε πνευματικόυς αγώνες με μόνη συντροφιά τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας μας , έκαμε δε ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο τον εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω  αθλήσαντα  του  τοπικού μας αγίου του οποίου η μνήμη εορτάστηκε την επομένη ημέρα.

Τα παιδία μας  έπαιξαν , τραγούδησαν , έψαλλαν και επικοινώνησαν μεταξύ τους  .  Πανηγυρικό τόνο  έδωσε η παιδική και νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας « ευΩΔΗα» όπου παρουσίασε μικρό μουσικό πρόγραμμα αλλά και το μικρό θεατρικό σκετσάκι που παρουσίασαν οι κατηχητές του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίων οπού  έκλεψαν  κυριολεκτικά τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν  από όλους.  Στο τέλος ο Σεβασμιωτατος με λόγους πατρικούς  αποχαιρέτησε  τα παιδιά  ανανεώνοντας της επικοινωνία τους στις Κατασκηνώσεις της «Παναγίας του Κότσικα ».