ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο   αντιδημοκρατικός κατήφορος  της κυβέρνησης  δεν έχει τελειωμό. Στο όνομα της ατομικής ευθύνης  επιλέγει κάθε είδους καταστολής , αποκλεισμών, αναστολών και απολύσεων εργαζομένων, με αφορμή τους εμβολιασμούς για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της  για τη διαχείριση της πανδημίας και τώρα για τη  διαχείριση των δασικών πυρκαγιών μέσω  των περίφημων εκκενώσεων χωρίς μέτρα προστασίας των οικισμών και της λαϊκής και της δημόσιας δασικής περιουσίας.

Στα πλαίσια αυτά το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου με προφανή ευθύνη της δημοτικής αρχής, απέκλεισε, κυριολεκτικά στο παραπέντε,  από τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης – όπως μας είχε ειδοποιήσει ότι μπορούμε να παραστούμε – την παράταξή μας , τη Λαϊκή Συσπείρωση που επέλεξε αυτή τη μορφή συμμετοχής ως διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων χωρίς να γίνει δεκτό ράπιτ τεστ και τα μέτρα προστασίας. Παρά το γεγονός ότι και οι δυο δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού..

Χωρίς να μας δοθεί έστω το δικαίωμα λόγου, όπως καλώς έγινε με εκπροσώπους φορέων που είχαν προσκληθεί για θέματα που τους αφορούν.

Για όλα αυτά επικαλέστηκε και επικαλείται τις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και τηλεφωνικές επικοινωνίες με το γραμματέα του υπουργού. Οι αιτιάσεις αυτές δεν μπορούν να απαντήσουν στη αφαίρεση του δικαιώματος, κάθε δημότη,  να απευθυνθούμε έστω χωρίς δικαίωμα ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε βέβαια δικαιολογούν την εντολή να μας κλείσουν τα μικρόφωνα.

Ακόμη και τις γραπτές τοποθετήσεις μας για σοβαρά θέματα , όπως τα συμπεράσματα και τις θέσεις μας για την πρόσφατη πυρκαγιά κ. ά, κυριολεκτικά τις  «κατασπάραξε», αποσιωπώντας προκλητικά τα πιο ουσιώδη σημεία τους.

Στόχος και επιδίωξη αυτής της αντιδημοκρατικής μεθόδευσης και πρακτικής που  εκπορεύεται εκ των άνω,  είναι να εμποδιστεί κάθε φωνή που αμφισβητεί και αντιτίθεται στη κυβερνητική πολιτική και αποκαλύπτει τον απόλυτα αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της.