Στη σύνθετη και ενιαία πολιτική μάχη των εκλογών στις 26 Μάη αναφέρθηκε σε ομιλία του στους Βουρλιώτες (φωτο 1) ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας. Με αφορμή την 70η επέτειο της ίδρυσης του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στο δολοφονικό του ρόλο σε βάρος των λαών και στους σημερινούς ανταγωνισμούς στη περιοχή μας με επίκεντρο τους ενεργειακούς πόρους , στη συνέργεια της Ε .Ε , της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των αστικών κομμάτων και στους κινδύνους που προκύπτουν για τους λαούς. Κάλεσε τους κατοίκους του χωριού που συμμετείχαν στη συγκέντρωση να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, δίνοντας με παραδείγματα από την λαϊκή εμπειρία τη σύνδεση όλων των προβλημάτων με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται σε όλα τα επίπεδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα του χωριού που ανέδειξε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση όπως η ύδρευση και άρδευση, η αγροτική οδοποιϊα και η πυρασφάλεια του χωριού που απειλείται στη νότια κυρίως πλευρά του από το δάσος που εφάπτεται του οικισμού. Από τις γειτονιές αυτές (φωτο 2) ξεκίνησε άλλωστε τη περιοδεία του στο χωριό, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Αλετρά, Μαργαρίτα Καρβούνη και Παύλο Παπανικολάου.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας αναφέρθηκε ακόμη στις άμεσες προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αφορούν σε ζητήματα άμεσης ανάγκης για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, όπως η επάρκεια και η υγιεινή του νερού,. τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, η επάρκεια και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, τα έργα υποδομής και προστασίας της αγροτικής οδοποιϊας κ.ά.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι περιοδείες σε Μανωλάτες , Άγιο Κωνσταντίνο και Άμπελο.