Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής διεξάγεται στη σκιά του αποτελέσματος της 21ης Μαΐου και ο κίνδυνος για μια νέα ακροδεξιά, ακροφιλελεύθερη διακυβέρνηση είναι απόλυτα ορατός.

Βασικά κεκτημένα της μεταπολίτευσης, όπως το δικαίωμα στη δημοκρατία, τη δημόσια υγεία και παιδεία θα υποστούν νέα δοκιμασία. Η κοινωνία βαδίζει ολοταχώς προς ένα καθεστώς που θα διαβιώνουν άνετα οι έχοντες και οι μη έχοντες θα πασχίζουν για την επιβίωσή τους.

Η συστημική επιδίωξη για την πολυδιάσπαση του αριστερού – δημοκρατικού τόξου και την μετατροπή του σε ένα αλληλοσπαρασόμενο θίασο ανώδυνης διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Ανεκτό είναι η Αριστερά να διαμαρτύρεται και η Δεξιά να κυβερνά. Αρκεί η Αριστερά να μην ξανακυβερνήσει ποτέ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και θα παραμείνει χώρος υποδοχής και συμμετοχής όλων των δημοκρατικών πολιτών που επιζητούν την κοινωνική δικαιοσύνη εδώ και τώρα και όχι σε ένα απώτερο και απροσδιόριστο μέλλον, εν είδει δευτέρας παρουσίας.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις 25 Ιουνίου σημαίνει ότι παραμένει ζωντανό το εγχείρημα της σύγχρονης Αριστεράς της πράξης, που έχει κυβερνητική πρόταση και όχι μηδενιστική κριτική θεολογικού τύπου.

Η ψήφος στην κάλπη της Κυριακής δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μάταια. Πρέπει να γίνει ανάχωμα σε ένα ακροδεξιό καθεστώς που έχει ξεκάθαρο δείγμα γραφής και αν συνεχίσει παντοδύναμο, οι όποιες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης οδηγούνται σε ολοκληρωτική κατεδάφιση.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου ψηφίζουμε και στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Αλέξη Τσίπρα!

 

Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ικαρίας και Φούρνων