Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  όσοι βρέθηκαν το Σάββατο  24 Ιουνίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου.

Συγκεκριμένα  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια   ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας Κωνσταντίνος Δεμέτζος  αναφέρθηκε στο  βιβλίο του με τίτλο “Η Φωνή της Επιστήμης και η Σιωπή της Φύσης”θέλοντας  να καταδείξει τις σιωπηλές και αθόρυβες εξελίξεις και τα φαινόμενα τα οποία εξελίσσονται δυναμικά στην φύση, χωρίς εμείς να μπορούμε να τα αντιληφθούμε λόγω της κλιμάκωσης των διαστάσεων.

Επίσης ο κ. Δεμέτζος  με απλό τρόπο λειτουργώντας διαδραστικά προσπάθησε να   αναδείξει την επιστημονική έρευνα και τα διαχρονικά επιστημονικά εργαλεία και επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος. Αναφέρθηκε στην εκωφαντική όπως τη χαρακτήρισε    “σιωπή της Φύσης”, η οποία είπε ότι “κυοφορεί” τα δημιουργήματα που ο άνθρωπος μέσω της “Φωνής της Επιστήμης” προσπαθεί να μελετήσει.

“Η φιλοσοφία και η θεολογία αποτελούν επίσης τα εργαστήρια και τα εργαλεία του ανθρώπου για την συμμετοχή του στην κατανόηση των διαδικασιών της δημιουργίας και της εξέλιξης, ώστε να μην μείνει “άμοιρος” των δυναμικών εξελίξεων στην αέναο πορεία της “κτίσης” και της δημιουργίας, υπερβαίνοντας τις εγγενείς ατέλειες και αδυναμίες του” ανέφερε.

Πριν την ομιλία του προηγήθηκε ένα ενδιαφέρον σεμινάριο στους Φαρμακοποιούς του νησιού οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τις γνώσεις που έλαβαν αναφορικά με τα νέα  δεδομένα  για τον κορονοιό, τα εμβόλια κ.α.

Να σημειώσουμε ότι το κοινό μπορούσε να προμηθευτεί το βιβλίο του καθηγητή Κωνσταντίνου Δεμέντζου που διέθετε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου το βιβλιοπωλείο “COSMOS” της Μαίρης Καλατζή.