Διαδηλώνουμε στις 9 Νοέμβρη στις 10 πμ

στην πλατεία Πυθαγόρα για τις ανάγκες μας

Συνάδελφε

Η κατάσταση στις δουλειές μας πάει…. «από το καλό στο καλύτερο»!  Όλα πάνε ανοδικά όπως οι λογαριασμοί του ρεύματος, οι πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα και τα μεταφορικά.  Μόνο που μαζί με αυτά ανεβαίνει και το καθημερινό μας άγχος και η ανασφάλεια διότι το όποιο κέρδος υπήρχε γίνεται ολοένα και πιο μικρό.

Οι οφειλές σε εφορία, ΦΠΑ, προμηθευτές και τράπεζες είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε επαγγελματία. Η οικονομική κατάσταση είναι επιβαρυμένη και οριακή ειδικά μετά την πανδημία και τον σεισμό που προξένησε ζημιές σε πολλά σπίτια και καταστήματα.

Δυστυχώς, τα διάφορα pass και voucher είναι ένα τσιρότο στις μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει τα παραπάνω.

Αυτή είναι η κατάσταση για την πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών. Τα προβλήματα αυτά βρίσκονται σε όλες τις γειτονιές σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους επαγγελματίες. Είναι η πραγματικότητα την οποία μας ζητούν να συνηθίσουμε.

Δεν μοιράζονται όλοι τις ίδιες αγωνίες!

Βλέποντας στις εφημερίδες να λένε ότι ‘’έσπασαν ρεκόρ 15ετίας’’ το 75% των εισηγμένων στο χρηματιστήριο, με πρωτιά στις κερδοφόρες να κατέχουν τα διυλιστήρια και οι όμιλοι της ενέργειας καταλαβαίνουμε ποιοι είναι ακόμα μια φορά οι κερδισμένοι. Βλέπουμε και την μεγάλη αντίφαση όταν πολλοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι κοιτάνε πως θα τα βγάλουν πέρα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, να βάλουν βενζίνα για να κινηθούν και πως θα ζεσταθούν τον χειμώνα που έρχεται.

Μας λένε από την κυβέρνηση ότι τελείωσε η εποχή της εποπτείας και των μνημονίων. Όμως η πολιτική της ‘’απελευθέρωσης’’  της ενέργειας, της ‘πράσινης’ μετάβασης είναι εδώ! Όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν αυτή την ίδια πολιτική. Παρά τις τόσες υποσχέσεις, οι πολιτικές ανακούφισης των επαγγελματιών αποδείχτηκαν ανεπαρκείς.

Κάτι πρέπει να κάνουμε.

Με σταυρωμένα χέρια ξέρουμε ότι δεν θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

 

Καλούμε τις διοικήσεις των Συλλόγων μας, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών,

να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 9 Νοέμβρη 2022 στις 10 πμ στη Πλατεία Πυθαγόρα.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Αμεση ρύθμιση των χρεών
 • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις
 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
 • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης».
 • Μείωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στα μεταφορικά προϊόντων.

 

 • Άμεση αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών που επλήγησαν από το σεισμό, άμεση αποζημίωση των πληγέντων για την αποκατάσταση κατοικιών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων.