ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών  τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το νησί της Σάμου  είναι περισσότερα από 15 μόνο για παράλληλη στήριξη.

 

Η Δ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών και τα αποτελέσματα αυτής ήταν  κάτι παραπάνω από απογοητευτικά για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων μας.

 

Ανάλογη εικόνα με αυτή της Σάμου  επικρατεί δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δεν εντάσσεται στις προτεραιότητες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Τόσο οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη, όσο και σε Τμήματα Ένταξης παραμένουν μεγάλες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η οποία αφορά παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί άμεσα στην κάλυψη όλων των αναγκών. Είναι αδιανόητο να απέχουμε μόλις ένα μήνα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και να υπάρχουν ΠΑΙΔΙΑ τα οποία ακόμη δεν έχουν λάβει τη στήριξη που δικαιούνται σύμφωνα με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις των Κέντρων Διεπιστημονικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), καθώς επίσης και τις αξιολογήσεις που καθυστερούν λόγω της απουσίας εκπαιδευτικού πε 23 Ψυχολόγων.

 

 

Στην Σάμο πολυθέσια και ολιγοθέσια σχολεία έχουν μείνει ακάλυπτα καθώς και δύο συναδέλφισες μας μοιράζονται σε δύο διαφορετικούς μαθητές δύο διαφορετικών σχολικών μονάδων που απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους, αφήνοντας τον ένα  μαθητή  τους για μέρες ώστε να ασχοληθούν με τον άλλο (Δημοτικά σχολεία Χώρας-Παγώνδα και Λέκας- Κουμείκων )

 

 

Κάθε παιδί που αξιολογείται δικαιούται αποκλειστικά την στήριξη από έναν εκπαιδευτικό .

 

 

Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προβεί έστω και την ύστατη στιγμή στην πλήρωση όλων των αναγκών στην Παράλληλη Στήριξη, στα Τμήματα Ένταξης (παλαιών και νεοσύστατων),  στα Ειδικά Σχολεία, όπως και στα τμήματα ΖΕΠ.

 

 

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοσίευσης του ΦΕΚ για τα τμήματα ΖΕΠ, ώστε να γίνουν άμεσα και οι αντίστοιχες προσλήψεις στα τμήματα του Δ.Σ Μυτιληνιών και 1ου Δ/Σ Σάμου, καθώς και στην έκδοση του ΦΕΚ ίδρυσης νέων Τ.Ε. που έχει καθυστερήσει εδώ και 2 χρόνια από την υποβολή των προτάσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.( Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου , Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών )

 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

 

AΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ-ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ )

 

 

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ-ΑΙΡΕΤΗ ΠΥΣΠΕ )

 

 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ )

 

 

ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ (ΑΝ.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ- Ν.Τ ΑΔΕΔΥ-ΑΝ.ΑΙΡΕΤΗ ΠΥΣΠΕ )

 

 

ΤΡΙΚΗΡΙΩΤΗ ΛΙΤΣΑ (ΑΝ.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ )

 

 

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (Ε.Ε-ΑΝ.ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ )

 

 

ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  (Ε.Ε)