ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Συνεχίζονται για ένα μήνα σχεδόν πανελλαδικά οι κινητοποιήσεις των μαθητών, πάνω σε συγκεκριμένα, υπαρκτά και οξυμένα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, με πρώτο την προστασία της μαθητικής κοινότητας σε συνθήκες πανδημίας.

 

Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις προχώρησαν και οι μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων του νησιού μας, διεκδικώντας λύσεις σε γενικά αλλά και τοπικά προβλήματα που χρονίζουν, αλλά φέτος αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω των συνθηκών.

 

Η κυβέρνηση αντί να σκύψει και να δώσει λύσεις, δηλώνει δια στόματος Υπουργού Παιδείας, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών γιατί……………….κοστίζουν!!!

 

Την ίδια στιγμή χαρίζουν απλόχερα δισεκατομμύρια σε μονοπωλιακούς ομίλους και στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, εκβιασμούς, απειλές, ακόμα και άγρια καταστολή και συλλήψεις μαθητών για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

 

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Η μόρφωση και η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη. Γι’ αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

  • Τμήματα 15 παιδιών
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού.
  • Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στον Δήμο και διασύνδεση τους με τα σχολεία.
  • Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.
  • Σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία,δωρεάν με ευθύνη του κράτους.
  • Δωρεάν μέσα προστασίας σε μαθητές και εργαζόμενους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Καμία κάμερα στις σχολικές αίθουσες
  • Μέτρα για ασφαλή μεταφορά των μαθητών και επαρκή δρομολόγια για να καλύπτονται όλα τα παιδιά και ειδικά οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, καθώς και πρόσληψη καθηγητών ειδικοτήτων.

 

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε κινητοποίηση.