ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ με 3ωρη στάση (11πμ-2μμ) ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 ΣΤΙΣ 12.00,
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικούς που από τα μέσα Γενάρη, μπροστά στην καταστολή και την ομοβροντία νόμων και μέτρων διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στη σιγή νεκροταφείου που αυτή θέλει να επιβάλει. Απέδειξαν στην πράξη πως στον δρόμο σπάει η τρομοκρατία. Απέδειξαν πως η σιωπή της νεολαίας και τους λαού δεν είναι ούτε συμφωνία ούτε υποταγή στην κυβερνητική πολιτική αλλά πως βλέπουν, κρίνουν και συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση. Με μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις, κουρέλιασαν την απαγόρευση, έβαλαν στο πολιτικό επίκεντρο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές.

Το μαύρο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που ψηφίζεται την Τετάρτη 10/2 στη Βουλή, που φτιάχνει ειδικό σώμα αστυνομίας για να ελέγχει και να καταστέλλει κάθε αντίσταση και αγώνα, που κορυφώνει την ένταση των ταξικών φραγμών στις σπουδές δεν πρέπει να περάσει.

Το αντιδραστικό πολυεργαλείο της αυτοαξιολόγησης που επιχειρείται να εφαρμοστεί μέσα στο Φλεβάρη στην εκπαίδευση είναι και αυτό μπροστά μας. Εργαλείο ασφυκτικού ελέγχου, χειραγώγησης, ανταγωνισμού και κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Με αντίσταση και πάλη να βάλουμε φραγμό. Με αγώνα στο δρόμο και αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι τους αγώνες φοβάται η κυβέρνηση και προσπαθεί να τους καταστείλει όταν εκδηλώνονται και να τους δυσκολέψει βάζοντας όλο και περισσότερα νομικά εμπόδια. Φοβάται γιατί γνωρίζει πως μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική της. Φοβάται γιατί ο λαός στον δρόμο του αγώνα συγκροτείται, αντλεί αισιοδοξία και δύναμη και σαρώνει νόμους και πολιτικές.

Οι αγώνες πρέπει να δυναμώσουν και θα δυναμώσουν. Η νεολαία και ο λαός δεν έχουν άλλο δρόμο.

Διεκδικούμε:

Ø  Να μην περάσει το νομοσχέδιο «Κεραμέως-Χρυσοχοίδη». Όχι σε πανεπιστημιακή Αστυνομία, πειθαρχικά , διαγραφές.

Ø  Καμία αξιολόγηση/χειραγώγηση.

Ø  Αύξηση των εισακτέων Να μην περάσουν οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ø  Κάτω η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης»  – Δεν καταχωρούμε απουσίες , δεν καταχωρούμε ύλη – δεν βάζουμε βαθμούς α’ τετραμήνου.

Ø  ΑΜΕΣΗ κατάργηση της τράπεζας θεμάτων –ΑΜΕΣΗ δραστική μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Ø  Να καταργηθεί η Υπουργική Απόφαση που κάνει υποχρεωτική την τηλε-«εκπαίδευση».

Ø  Ανατροπή των νόμων 4692 και 4763.

Ø  Καμία αλλαγή στο ωράριο και καμία επιπλέον εντατικοποίηση των όρων εργασίας μας.

 

Καλούμε το Σύλλογο Δ&Ν τους γονείς και μαθητές μας, σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

 

8/2/2021

Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου