ΕΛΕΝΗ

ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

Ο Δήμος Αβδελιώδης μετά τη μοναδική, «Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη» που έγινε διεθνής επιτυχία, σκηνοθετεί  για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη στο ρόλο της ‘Ελένης’ να επανέρχεται με επιτυχία στο Θέατρο, ερμηνεύοντας συγκλονιστικά, το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή. Η παράσταση θα ανέβει την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγόρειο.

«Μέσα από ένανγκρεμοτσακισμένο,γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένωνονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της ΕΛΕΝΗΣ, ολοζώντανο,για  να μας αποκαλύψει μέσα από ένα νοητό καθρέπτη,  όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι Άνδρες διαχρονικά για να την κερδίσουν, είτε σαν Γυναίκα, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας και της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς, χωρίς όμως ποτέ να το καταφέρουν.

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά,για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτησημιας νέας συνειδητής ταυτότητας, με αυτογνωσία και διαλλαχτικότητα , για να μπορέσει να αποκτήσει πραγματικά,όλ’αυτά που εκπροσωπεί η Ελένη’»Δ.Αβδελιώδης

Η «ΕΛΕΝΗ», πέφτει σαν μια σταγόνα της βροχής στην πνευματική έρημο που ζούμε.   Προς το παρόν είναι μόνο μια μικρή σταγόνα. Μια σταγόνα όμως που σύντομα  θα γίνει πέλαγος.

Ο συνταρακτικός ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, ραψωδία της ματαιότητας, στα χέρια του Δήμου Αβδελιώδη γίνεται νόημα, συγκίνηση και αλήθεια. Και η ΒερόνικαΑργέντζη οδηγείται πειθαρχημένα, και οδηγεί με την σειρά της την Ελένη, στην απόλυτη ανύψωση, στην τροχιά μιας σπείρας κατοικημένης από λαμπερά σμήνη αστεριών.

 

 

ΣΥΝΕΛΕΣΤΕΣ

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία:Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει η ΒερόνικαΑργέντζη

Ένδυμα, εικαστικά αντικείμενα,μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Μουσική: ΛεόΝτελίμπ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου

Trailers: Φοίβος Αβδελιώδης

Φυτογραφίες: ΚορνηλίαΣιδηρά, Χρήστος Σταματόπουλος,                                   Παναγιώτης Μουλινός

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου

Anagnorisis Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

 

Πληροφορίες Παράστασης:

Αρχαίο Θέατρο Πυθαγόρειο

Τετάρτη 2 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 70’

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος / 10 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και ΑΜΕΑ) / Προπώληση: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Press&SnackΓιαννόπουλος (2273100303) &ΠαγωτοπωλείοStoriaDolce (2273061711)

Για πληροφορίες: 6986603936