ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε και συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής των Τάκη Βαρελά και Ιρφάν Ερτέλ με τίτλο « …της γης οι κολασμένοι» στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην Πλ. Πυθαγόρα (ανοιχτή 6-9 το απόγευμα καθημερινά), που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ.

Το Σάββατο 17-9-2022 πρώτη μέρα της έκθεσης έγιναν τα εγκαίνια και η παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Βαρελά (FARINDOLA.Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ) που έχει άμεση σχέση με τα έργα του που παρουσιάζονται στην έκθεση. Την παρουσίαση έκανε η συγγραφέας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Έρη Ρίτσου, ενώ στην εκδήλωση μίλησαν γιας τη δουλειά τους οι Ιρφάν Ερτέλ και Τάκης Βαρελάς και χαιρέτησε η πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Ρούλα Στεφανάκη.

Την Δευτέρα ξεκίνησαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης στην Πλατεία Πυθαγόρα με τα παιδιά να ζωγραφίζουν για την Ειρήνη εμπνεόμενα από το παραμύθι που διάβασε στα παιδιά η συγγραφέας του Έρη Ρίτσου. Η πλατεία γέμισε από τις χαρούμενες φωνές και τα έργα των παιδιών που εκτέθηκαν την ίδια στιγμή της δημιουργίας τους και παρέμειναν εκεί έως αργά το βράδυ κινώντας το ενδιαφέρον όσων περνούσαν από την πλατεία.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με τους ζωγράφους της Σάμου που μαζί με τους δύο καλλιτέχνες που βρίσκονται εδώ, θα δημιουργήσουν  κοινό έργο με θέμα «Μαζί για την Ειρήνη». Η εκδήλωση θα γίνει στις 6:30’μμ στον ίδιο χώρο στη Πλατεία Πυθαγόρα.