Την έντονη αγανάκτησή τους εξέφρασαν μέσω κινητοποιήσεών τους  γιατροί και νοσηλευτές,  για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο  της Σάμου.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου καλείται χάριν στο φιλότιμο του να κρατά το Νοσοκομείο ανοικτό ώστε να προσφέρει τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας   και να κάνει περισσότερες εφημερίες από τις επιτρεπόμενες. Συγκεκριμένα  δύο ορθοπεδικοί , δύο αναισθησιολόγοι, δύο παιδίατροι που πρέπει να εφημερεύουν 365 ημέρες και να κάνουν 15 εφημερίες παρανόμως τον μήνα, χωρίς βέβαια να δικαιούνται ούτε μια ημέρα ρεπό η άδεια. Mονήρεις ειδικότητες, ;όπως του οφθαλμιάτρου, του ΩΡΛ, του πνευμονολόγου.

Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να προχωρήσουν την Τετάρτη σε στάση εργασίας από τις 9 η ώρα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι.

 

Οι δύο σύλλογοι εξέδωσαν από κοινού την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα 11 Ιουλίου 2018  με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του γενικού Νοσοκομείου Σάμου και  της   Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ,πραγματοποιήσαμε  στάση εργασίας 9 με 13:00 μμ για να αναδείξουμε  για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας  που δεν είναι άλλα από την υποστελέχωση  σε όλους τους τομείς και κλάδους και τις ακάλυπτες εφημερίες που υπάρχουν λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Σύλλογος εργαζομένων και η ΕΝΙΣ το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν και θα επανακαθορίσουν την στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τα αιτήματα των μαζικών προσλήψεων  μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού.

Επειδή τα προβλήματα δεν απασχολούν μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλη την κοινωνία καλούμε όλο το σαμιακό λαό να παλέψει για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πλήρως στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

 

 

 

ΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                            ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΙΣ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ