ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «αυτοάμυνα» των λαών είναι η μόνη ελπίδα για έναν κόσμο ειρηνικό!

Για πάνω από είκοσι ημέρες παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία ακόμα μια σελίδα στην ιστορία του μεσανατολικού ζητήματος να γράφεται με αίμα. Ακόμα μια φορά βλέπουμε το κράτος, του Ισραήλ, να λειτουργεί ως κοινή τρομοκρατική οργάνωση κλιμακώνοντας τις μαζικές δολοφονίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.

Με τη στήριξη κυρίως των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συνεχίζει επί δεκαετίες την εισβολή και κατοχή εδαφών, τους παράνομους εποικισμούς και την διάπραξη γενοκτονίας στην περιοχή της Παλαιστίνης. Μάλιστα μέρα με τη μέρα προχωρά σε όλο και μεγαλύτερες θηριωδίες με αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες επιδρομές σφαγιάζοντας κατά κύριο λόγο χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στοχοποιώντας νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές ανθρωπιστικής βοήθειας. Από την άλλη όχι μόνο συνεχίζει να αγνοεί τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. που δικαιώνουν τον Παλαιστινιακό λαό, αλλά πλέον με ένα πρωτοφανές θράσος καταφέρεται και εναντίον ολόκληρου του Οργανισμού!

Για εμάς τους πυροσβέστες που έχουμε αποστολή να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή τέτοιου είδους εξελίξεις δε μπορεί παρά να είναι καταδικαστέες. Θεωρούμε τραγική ειρωνεία το πολεμικό αεροδρόμιο Ελευσίνας να έχει γεμίσει με μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ όταν η 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών με τα πυροσβεστικά Canadair, που στεγάζεται εκεί, υποβαθμίζεται συνεχώς.

Ο Ελληνικός, ο Παλαιστινιακός και Ισραηλίτικος λαός δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Μπορούμε να ζήσουμε και να αναπτυχθούμε αρμονικά και ειρηνικά με τον καθένα να είναι νοικοκύρης στον τόπο του και στη δική του πατρίδα.

Αυτές τις στιγμές έχουμε καθήκον να εκφράσουμε την στήριξή μας στο λαό της Παλαιστίνης συμμετέχοντας στις πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνονται από συνδικάτα και μαζικούς φορείς σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Καλούμε τις κατά τόπους πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις του Π.Σ. να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις συμπορευόμενες με τα υπόλοιπα συνδικάτα.

Απαιτούμε:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα και η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» από την αποστολή του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. στη Μέση Ανατολή.
  • Καμία διευκόλυνση μέσω του πολεμικού αεροδρομίου της Ελευσίνας.
  • Να κλείσει η ΝΑΤΟικη βάση της Σούδας. Ούτε σκέψη να μετατραπούν οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ως ορμητήρια.
  • Την εφαρμογή των αποφάσεων του Ο.Η.Ε. σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ