Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, η «Ανατροπή» επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα της Καστανιάς. Την προηγούμενη μέρα,  είχε γιορτασθεί η επέτειος της 30ης Αυγούστου 1943, μια μαύρη επέτειος, καθώς τότε εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής 27 Καστανιώτες, 6 Κοσμαδιώτες, 5 Μαραθοκαμπίτες, 1 Καρλοβασίτης, 1 Λεκάτης και 4 Πλατανιώτες.

Στην Καστανιά συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα με τους κατοίκους του χωριού και απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις. Έγινε αναφορά στους άξονες διοίκησης του δήμου και ανάλυση πολλών θεμάτων που έχει μελετήσει η «Ανατροπή» και τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διοίκησης του δήμου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε τις προτεραιότητες που βάζει η «Ανατροπή» για όλο το νησί, αλλά και τις προτεραιότητες που θέτει για το συγκεκριμένο χωριό, βασικές προτεραιότητες καθημερινότητας και λογικής, και είναι οι ακόλουθες:

  1. Εύρεση λύσης – γκρέμισμα παλιάς οικίας ιδιοκτησίας δήμου – για να ενωθεί το εσωτερικό του χωριού με τον υπάρχοντα δρόμο προς Κοσμαδαίους, ούτως ώστε ο δρόμος αυτός να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως είσοδος-έξοδος του χωριού, αλλά και ως δρόμος διαφυγής.
  2. Βελτίωση και συντήρηση του ασφαλτοστρωμένου δρόμου από την είσοδο του χωριού μέχρι την διασταύρωση με την περιφερειακή οδό Α.Θεοδώρων-Μαραθοκάμπου (καθάρισμα και ασφαλτόστρωση όπου χρειάζεται).
  3. Μελέτη αξιοποίησης νερού Βρύσης, την υπερχείλιση από την δεξαμενή άρδευσης (π.χ. δημιουργία φράγματος ή δεξαμενής), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προς την ευρύτερη περιοχή, κάτω από το χωριό.