ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δημοτικό Συμβούλιο 13ης Απριλίου 2022

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2022, πριν την ημερήσια διάταξη και παρουσία του τοπικού συμβουλίου Παγώνδα, συζητήθηκαν ορισμένα θέματα της κοινότητας στα οποία έχουν παρθεί αποφάσεις εδώ και χρόνια.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συνεργασία αλλά και η στήριξη του θεσμού των κοινοτήτων από πλευράς της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει. Εργαλεία στα χέρια των προέδρων αλλά και των συμβούλων – η γραμματειακή υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται σε κάθε κοινότητα και οι απαντήσεις που πρέπει να στέλνονται εκ μέρους του Δήμου σε όλα τα θέματα που αποφασίζουν τα συμβούλια – δεν υπάρχουν. Δυστυχώς, η απαξίωση από πλευράς δημοτικής αρχής στον θεσμικό ρόλο των κοινοτήτων είναι μεγάλη και δεν διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους.

Κατά την ημερήσια διάταξη, σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η αποτίμηση της πρόσφατης πυρκαγιάς (29 Μαρτίου) στην περιοχή των Βουρλιωτών. Σύμφωνα με την “Ανατροπή”, βασικά ζητήματα που εμφανίστηκαν σε αυτή την φωτιά ήταν ότι:

  1. Οι αγροτικοί δρόμοι ανοίχτηκαν το συγκεκριμένο βράδυ – ήταν απροσπέλαστοι για τα πυροσβεστικά οχήματα.
  2. Δεν επαρκούσε το νερό – δεν υπάρχουν κρουνοί σε σωστά σημεία.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Πρέπει τα στελέχη της δημοτικής αρχής να κατανοήσουν ότι η αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας δεν εξαρτάται από τον αριθμό των φωτογραφιών που “ανεβάζουν” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν μια πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.