ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι Δικαστικοί υπάλληλοι του Νομού Σάμου και στηρίζει με κάθε τρόπο τα αιτήματα τους.

Οι Δικαστικοί υπάλληλοι κινητοποιούνται και διεκδικούν την στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών την Σάμου, που εδώ και χρόνια είναι υποστελεχωμένες, αλλά και λόγο του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ζητήματος έχει επιβαρυνθεί επιπλέον και αυτή η υπηρεσία. Οι Δικαστικοί υπάλληλοι έχουν κηρύξει 72ωρη απεργία από την Δευτέρα 17-2-2020 έως και την Τετάρτη 19-2-2020, δηλαδή στις μέρες που συνεδριάζει το Μεταβατικό Εφετείο Αιγαίου στην Σάμο.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση στελέχωση όλων των Δικαστικών υπηρεσιών της Σάμου με μόνιμο προσωπικό.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός Προσφύγων και Μεταναστών από τα νησιά. Να κλείσουν τώρα τα hotspot και να μην δημιουργηθεί κανένα νέο, αλλά μόνο να υπάρχει μία μικρή δομή Καταγραφής-Ταυτοποίησης και Υγειονομικής Κάλυψης και άμεσα να φεύγουν στην Ηπειρωτική χώρα, όπου εκεί θα εξετάζονται τα αιτήματα τους.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των Δικαστικών υπηρεσιών να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18-2-2020 και ώρα 10πμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στο αντί-ασφαλιστικό νόμο της Κυβέρνησης.

Τα προβλήματα είναι κοινά, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                                         Μανώλης Παχυμανώλης