ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΒΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΠΑΖΗ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Η Περιφερειακή Αρχή -το τελευταίο διάστημα-  έχει στήσει «βιομηχανία» έκτακτων δια περιφοράς συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Β.Α. με πλήθος εισηγήσεων  υποχρεώνοντας μας να τοποθετηθούμε εντός λίγων λεπτών της ώρας από τη στιγμή της αποστολής τους.  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μέσα σε 5 μέρες (8,9 και 14/9) μας στάλθηκαν αδικαιολόγητα τρεις προσκλήσεις για έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση, με 10 εισηγήσεις, ενώ κάθε βδομάδα έχουμε  τακτική συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής.

 

Η μεθόδευση αυτή από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, αποβλέπει:

  • Στην υποβαθμιση της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Στην  υφαρπαγή της ψήφου μας, στερώντας μας την δυνατότητα να μελετήσουμε τα θέματα, να ενημερωθούμε  και  να τοποθετηθούμε υπεύθυνα.
  • Στο να «περάσει» σημαντικά θέματα, χωρίς συζήτηση, ώστε να μην αναδεικνύονται οι οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις τους.
  • Στο να ικανοποιήσει τις ψηφοθηρικές επιδιώξεις της.,

 

Μια τέτοια εισήγηση και μάλιστα   χαρακτηρισμένη ως “κατεπείγουσα”,  μας στάλθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11.22΄και ζητήθηκε η ψήφος για τις 12.00 (!!!)  για έργο με προϋπολογισμό 5.000.000 (!!!!)  Δεδομένου ότι εκ των υστέρων μπόρεσα να ενημερωθώ για το αβάσιμο της εισήγησης, ζητώ να ξαναέλθει το θέμα για  συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή διαφορετικά τροποποιώ την ψήφο μου από θετική σε αρνητική .

           

            Καταγγέλλω αυτή την μεθόδευση.

            Δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σ΄ αυτή την απαράδεκτη διαδικασία της υποβάθμισης της συλλογικής λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας  Β,Α,καθιστώντας την ουσιαστικά  νομιμοποίητή των αυθαιρεσιών και των ρουσφετιών της Περιφερειακής Αρχής.

 

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου