Τραγωδία σημειώθηκε στους Φούρνους Ικαρίας αργά το απόγευμα όταν ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούληεντοπίστηκε νεκρός από δύτες στους Φούρνους Ικαρίας.

Ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας, όταν πλέχτηκε σε δίχτυα και δεν μπορούσε να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο γιος του γνωστού ηθοποιού ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλάκας Φούρνων. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στο Πρώτο Θέμα επιβεβαιώνοντας την τραγική είδηση για τον 11χρονο γιο του Οδυσσέα Σταμούλη. «Το απόγευμα κατά τις 18.30 με ειδοποίησε η μητέρα του παιδιού ότι έχει χάσει τον Χρήστο από τις 14.00 το μεσημέρι. Κινηθήκαμε άμεσα με την αστυνομία, το λιμεναρχείο και ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε αλλά δεν τον βρίσκαμε. Καταλάβαμε ότι κάτι κακό συνέβη και δυστυχώς το βρήκαμε πνιγμένο το παιδί. Η μητέρα του είναι από το νησί, είχαν έρθει να κάνουν τις διακοπές τους. Μεγάλο κακό έγινε, ό,τι και να πούμε είναι λίγο».

Οδυσσέας Σταμούλης: Πώς έγινε η τραγωδία στους Φούρνους

Η μητέρα του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη, η οποία διατηρεί ξενοδοχείο στο νησί, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τον αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα. Ενημέρωσε τις Αρχές στις 18.30 ότι τον ψάχνει. Αμέσως άρχισαν οι έρευνες από την αστυνομία και το λιμενικό οι οποίες είχαν τραγική κατάληξη. Τον 11χρονο εντόπισαν δύτες στις 20:30 όταν βούτηξαν στο νερό και τον είδαν να είναι μπλεγμένος σε δίχτυα, δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα κυκλοφορούσε με τη φωτογραφία του γιου της σε μια προσπάθεια να τον βρει και όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, όταν ανέσυραν τον 11χρονο από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «Γιατρό, καλέστε γιατρό!».

Ο γιατρός μετέβη στο σημείο και του έκανε τεχνητή αναπνοή. Το παιδί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: LIFO