Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο-Λύκειο Φούρνων για τρίτη ημέρα. Οι 41, συνολικά, μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων πραγματοποιούν κατάληψη λόγω της έλλειψης καθηγητών σε βασικά μαθήματα στα οποία εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς και από την Τράπεζα Θεμάτων. «Για 3η μέρα έχουμε κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φούρνων. Έχουμε έλλειψη 4 καθηγητών σε βασικά μαθήματα που εξεταζόμαστε στο τέλος με την Τράπεζα Θεμάτων. Καθηγητή αγγλικών, χημικό, παράλληλη στήριξη σε φιλολογικά μαθήματα και αναπληρωτή καθηγητή. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε φροντιστήρια. Όλα τα κάνουμε στο σχολείο» ανέφερε ο Γιώργος Κάβουρας, μαθητής της Β’ Λυκείου και αντιπρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου.

Ο μαθητής από τους Φούρνους τόνισε επανειλημμένα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών. «Έχουμε μια επιπλέον δυσκολία. Δεν έχουμε πολλές δυνατότητες. Καλά καλά δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη».

Ο αριθμός των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου μαζί είναι μικρός αθροιστικά υπογράμμισε ο Γιώργος Κάβουρας. «Στην Β’ Λυκείου είμαστε 5 μαθητές και σε όλο το Γυμνάσιο-Λύκειο 41 παιδιά».

Αναφορικά με τη στάση των γονέων και των καθηγητών, ο μαθητής δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί από αυτούς που ζητούν την άμεση λήξη της κατάληψης ενώ μέρος των εκπαιδευτικών τους στέκονται στο πλευρό τους. «Έχουμε αντιδράσεις από γονείς και καθηγητές να λήξουμε την κατάληψη. Εμείς θα την συνεχίσουμε μέχρι την 1η Νοεμβρίου και ίσως και νωρίτερα εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις μας».

Τέλος, δεν έκρυψε την επιθυμία του για να εγκατασταθεί με την οικογένεια του σε ένα μεγαλύτερο νησί προκειμένου να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για να εκπληρώσει τα όνειρα του. Ωστόσο, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο για πολλούς λόγους. «Τους έχω μιλήσει πολλές φορές. Είναι δύσκολη η μετακίνηση. Η ζωή της οικογένειά μου είναι εδώ στο νησί. Οι γονείς μου εδώ έχουν μια επιχείρηση που καλύπτει τις βασικές ανάγκες μου» τόνισε ο μαθητής που έχει επιλέξει την θεωρητική κατεύθυνση για να εξεταστεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.