Τα προβλήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  σχολίασε  σε έντονο ύφος ο πρ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου  Γιάννης Αρχοντούλης στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
Προσπάθεια διάλυσης του ειδικού σχολείου Σάμου αφού από πέρσι μέχρι τώρα έχουν αποδεσμευτεί επτά εκπαιδευτικοί μαζί με την σημερινή απόσπαση, προσπάθεια υποβιβασμού σχολικών μονάδων που βρίσκονται στο καθεστώς μεταστέγασης όπως το Δημοτικό Παλαιοκάστρου , κενά τα τμήματα ένταξης του 1ου Σάμου, 1ου Καρλοβάσου, Μυτιληνιών , 3ου Ν/Γ Καρλοβάσου , κενά τα ολοήμερα Ν/Γ Κουμείκων, Πύργου , κενά στο 3ο και 1ο Ν/Γ Σάμου, κενά φυσικής Αγωγής, Θεατρικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, παραμένουν τα κενά σε όλο το φάσμα της ειδικής αγωγής και τις παράλληλες στηρίξεις και το μόνο που νοιάζει το υπουργείο , την Δ/νση Αθμιας και την Περ/κη Δ/νση το αν κοκκινίζει το my school και πώς θα κόψουν θέσεις εκπαιδευτικών.
Δεν νοιάζει κανένα θεσμικό στην ακριτική Σάμο πώς λειτουργούν οι σχολικές μονάδες στα χωριά μας που παλεύουν να μείνουν ζωντανές , πώς στοιβάζονται στα νηπιαγωγεία τα νήπια μέσα σε μικρές αίθουσες όπως η κατεύθυνση να ενωθούν τα τμήματα του νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου σε ένα που θα αποτελείται από 24 νήπια και πώς λειτουργούν τα σχολεία στα κοντέινερ εκτός από εμάς τους εκπαιδευτικούς..
Αυτό που ενδιαφέρει μόνο η αξιολόγηση , τα εργαστήρια δεξιοτήτων και οι κόφτες.
Ας ενεργοποιηθούν όλοι επιτέλους.
Κάλεσμα στον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης – Βουλευτής Ν.Σάμου , γονείς , τους δύο δημάρχους Georgios Stantzos και Παναγιώτη Λυμπέρη , τους αντιδημάρχους παιδείας Αγγελική Γαλανού και Ευαγγελος Καρρας να ενδιαφερθούν και να σκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων του νησιού μας.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου θα πρέπει η νησιωτικότητα να αποτελεί βασική αρχή της Πολιτείας για την άσκηση πολιτικής και επιτέλους να εφαρμοστεί και για τα σχολεία μας !!
Τετάρτη έκτακτη γενική συνέλευση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Αγίου Κωνσταντίνου στις 18.00..
Αρχοντούλης Γιάννης
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου