Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος  και τα μέλη της Αναγέννησης Μανόλης Βαλαγεωργίου και Γιάννης Χατζινικολάου με αφορμή τη διεξαγωγή των τρίτων Λαϊκών Αγώνων  «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΚΡΙΤΕΑΣ» την Κυριακή 22 Απριλίου στην πόλη της Σάμου που γίνεται στην μνήμη του γυμναστή που σκοτώθηκε στις 3 Απριλίου του 2015.

Παρούσες στην συνέντευξη ήταν  η σύζυγος και η κόρη του εκλιπόντα Πένη και Βασιλική .

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Κατρακάζος ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του Γρηγόρη, δηλαδή στην  μεγάλη  αγάπη του για προσφορά στην τοπική κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό.

«Αγαπούσε τον αθλητισμό και όχι τον πρωταθλητισμό. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίζω και προσωπικά και ξέρω πόσο πολύ αγαπούσε αυτό που έκανε με μια ανιδιοτέλεια που δύσκολα κανείς συναντά στις μέρες μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Π.Ε. Σάμου μέσω των αρμοδιοτήτων του β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για  την υπογραφή με τον Δήμο της προγραμματικής σύμβασης για τις εργασίες που αφορούν τον χώρο του στίβου στο στάδιο Σάμου  με το ποσό των 250.000 ευρώ  αλλά και την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  του ποσού των 200.000 ευρώ για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στον ίδιο χώρο.

Στην συνέχεια ο έφορος της Αναγέννησης Μανόλης Βαλαγεωργίου   ευχαρίστησε τον κ. Κατρακάζο που στέκεται όπως είπε «αρωγός στην προσπάθειά τους για την συνέχιση του θεσμού των Λαϊκών Αγώνων Δρόμου στην μνήμη του Γρηγόρη Τσικριτέα, ενός μεγάλου αθλητή και κυρίως ενός ανθρώπου που αγαπούσε όσο τίποτε άλλο τον αθλητισμό. Ο κ. Βαλαγεωργίου ενημέρωσε ότι και φέτος τα έσοδα από το μικρό αντίτιμο το οποίο θα υπάρχει για την συμμετοχή στους αγώνες  θα διατεθούν στην Αναστασία Τριανταφύλλου.

Πρόκειται όπως είπε για λαϊκούς αγώνες κάτι που σημαίνει ότι δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές αλλά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες μεγάλους και παιδιά.

«Θέλουμε οι αγώνες να παραμείνουν λαϊκοί χωρίς να δουλεύουν χρονόμετρα» είπε χαρακτηριστικά με την συγκίνηση έκδηλη στο πρόσωπό του.

Ευχαρίστησε το Λιμενικό και την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου για την βοήθεια που παρέχουν  κάθε χρόνο για την ομαλή   διεξαγωγή των αγώνων καθώς και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, την Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου, τον Καπετάν Λαχανά, τον Πεζοπορικό και Ορειβατικό Σύλλογο για την εθελοντική προσφορά τους ενώ ενημέρωσε ότι θα υπάρχει όπως και πέρυσι ο Φυσικοθεραπευτής Άρης Ηλιάδης και ο καρδιολόγος Νίκος Τριακλινός για να παράσχουν κάθε βοήθεια εάν χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο προπονητής στίβου  της Αναγέννησης Γιάννης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε επίσης εμφανώς συγκινημένος στον Γρηγόρη Τσικριτέα  λέγοντας ότι  δεν τον ενδιέφεραν τόσο οι καλοί αθλητές όσο το να προσελκύσει όλο και περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό.

‘Ήταν ένας δοτικός άνθρωπος με μεγάλη αγάπη κυρίως στα παιδιά» τόνισε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης καθώς και στη διαδρομή των 2000 μέτρων βάδειν που για πρώτη φορά  περιλαμβάνεται στους αγώνες.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

600 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων πρώτης-και τρίτης τάξης (γεν 2009/2010/2011).

1000 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων τετάρτης- και έκτης τάξης (γεν 2006/2007/2008).

5000 μέτρα ανδρών και γυναικών (μικρή διαδρομή) γεν 2005 και πριν 10000 μέτρα ανδρών και γυναικών (μεγάλη διαδρομή) γεν 2002 και πριν.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

600 μέτρων…………. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (αναστροφή) – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.

1000 μέτρων ……….. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ( αναστροφή) – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ{ τερματισμός )

5000 μέτρων ………ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ (προς Μαλαγάρι ) – ΡΕΥΜΑ ΔΡΟΜΟΥ προς ΚΟΚΚΑΡΙ – (αναστροφή στη νησίδα) – ΑΝΩ ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (τερματισμός ).

10000 μέτρων …….. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ (προς Μαλαγάρι ) – ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ – ΡΕΥΜΑ ΔΡΟΜΟΥ προς ΚΟΚΚΑΡΙ-ΜΑΚΡΟΧΩΡΑΦΟ (αναστροφή πριν την κατηφοριά με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου ) -ΑΝΩ ΚΟΜΒΟ MAΛΑΓΑΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (τερματισμός)

Τέλος η κόρη του εκλιπόντα Βασιλική Τσικριτέα τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής σε μαζικά αθλήματα ώστε να προάγεται ο αθλητισμός.

Τέτοιες διοργανώσεις είπε πρέπει να στηρίζονται από όλους.

H ώρα έναρξης των αγώνων είναι στις 10 η ώρα το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Πυθαγόρα.

Επίσης οι  συμμετέχοντες στους ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ < Γρηγόρης Τσικριτέας > θα παίρνουν
τους αριθμούς  συμμετοχής για τους αγώνες, το Σάββατο 21 Απριλίου από τις  12:00 ως τις 14:00 στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βαθέος ( δίπλα στη ΔΟΥ Σάμου ). Προς διευκόλυνση όλων, και αποφυγή συνωστισμού την ημέρα των αγώνων ( παράδοση από 08:30-09:45 )   ωστόσο ο Σύλλογος της Αναγέννησης προτρέπει τους συμμετέχοντες  να παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής την προηγούμενη ημέρα.