ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, με τα Ρωσικά στρατεύματα να εισβάλουν στο Ουκρανικό έδαφος και να βομβαρδίζονται στρατιωτικοί στόχοι. Οι αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία φέρνουν καταστροφικές επιπτώσεις για τους λαούς της περιοχής. Η μεταφορά βαρέως εξοπλισμού στην Ουκρανία απ’ τις ΗΠΑ, η επίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς τις προηγούμενες ημέρες και η αναγνώριση των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ απ’ τη Ρωσία, οδήγησαν στην κατάσταση αυτή και η χώρα μας είναι για μία ακόμη φορά βαθιά μπλεγμένη στους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Ήδη, μαχητικά ελικόπτερα που στάθμευαν στο Στεφανοβίκειο, αναχωρούν για την Πολωνία ώστε να ενισχυθούν οι Αμερικανονατοϊκές δυνάμεις. Επιβεβαιώνεται περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου και σε μια πελώρια στρατιωτική βάση που φέρνει τους κινδύνους στην πόρτα μας.

Χρειάζεται άμεσα να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς. Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Αντικειμενικά η αυριανή συγκέντρωση του ΕΚΣ και σωματείων του νησιού στο Βαθύ αποκτά αντιπολεμικά – αντι-ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των νέων, όλου του λαού είναι επιτακτική.

Μαζί με τις διεκδικήσεις μας για υγεία, δουλειά, αυξήσεις μισθών, ζωή με δικαιώματα, προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για:

  • Να σταματήσει κάθε πολεμική επέμβαση στην Ουκρανία.

  • Να κλείσουν οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να επιστρέψουν όλες οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΕΚΣ, σωματείων και φορέων του νησιού, την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 18.00, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ