Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του 2ου και 3ου ΔΣ Σάμου που με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, που στήριξε και το σωματείο μας πέτυχαν τη ματαίωση των εξετάσεων PISA που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Τετάρτη 10 Μάη 2023.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των άλλων σχολείων, που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση, στήριξαν τους συναδέλφους σε 2ο και 3ο ΔΣ, που έδειξαν έμπρακτη αλληλεγγύη. Επιβεβαιώθηκε ότι το σωματείο, η συλλογική δράση, το να μην είναι κανείς μόνος του, είναι από τα βασικά όπλα μας.

Με τη σημερινή κινητοποίηση και με τα θετικά μηνύματα από αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, μια σημαντική επιλογή του Υπουργείου για να προωθήσει την αξιολόγηση, ηττήθηκε.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ήταν παρόν στα σχολεία από τις 8 πμ μέχρι και τις 12:15 μμ στηρίζοντας την κινητοποίηση και διασφαλίζοντας την ακύρωση των εξετάσεων PISA  στη Σάμο.

Και επειδή αξιολογητές κάνουν βόλτα στα σχολεία, δήθεν από ενδιαφέρον, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες: οι συλλογικές μας αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση είναι σε ισχύ, το ΔΣ αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε παρόντες για να στηρίξουμε τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.

Όλοι μαζί να συνεχίσουμε για να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική που θα κάνει το σχολείο χειρότερο, που θα ξηλώσει και άλλο τα εργασιακά μας δικαιώματα, υπονομεύοντας την αποστολή που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Μαρούπας Ευάγγελος