Ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, Ιωσήφ Πρίντεζης στο «Ν»- Εμβολιασμένοι και με τήρηση των μέτρων οι καθολικοί ιερείς

Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Παρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου που προετοίμασε μαζί με εκπροσώπους του Βατικανού τη δεύτερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Θυμίζουμε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα οριστικοποιήθηκε για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης μας ενημέρωσε ότι θα διαρκέσει μόνο μία ώρα, λίγο πριν από το μεσημέρι εκείνης της ημέρας και θα στηθεί μία εξέδρα για να μιλήσει. Ωστόσο το ενδιαφέρον του Πάπα εστιάζεται στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ας σημειωθεί ότι τον Ποντίφικα θα υποδεχτεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την προηγούμενη, αλλά και την επόμενη ημέρα ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί με πιστούς της καθολικής κοινότητας στην Αθήνα.

«Ο Πάπας θα κάνει ανθρωπιστική δήλωση όχι πολιτική. Ενδιαφέρεται για την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ως προς το προσφυγικό, καθώς η Μεσόγειος έχει γεμίσει με πνιγμένους ανθρώπους» είπε ο σεβασμιώτατος.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των Καθολικών Ιερέων, ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει διαφωνίες με τον εμβολιασμό, ότι στο σύνολό τους οι καθολικοί ιερείς έχουν εμβολιαστεί, πλην των περιπτώσεων για λόγους υγείας καθώς και ότι τηρούνται τα μέτρα κατά τη Λειτουργία και την Κοινωνία.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  στις 4 Δεκεμβρίου στις 11:10 π.μ. και, μετά την επίσημη υποδοχή, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου, μετά την τελετή υποδοχής (12.00), θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει σε αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 16:00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 17:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:10 π.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και, στις 10:45, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση. Από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15.

Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ., ο Πάπας θα υποδεχθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα, και, στη συνέχεια, στις 9:45, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σχολείο “Αγιος Διονύσιος” των Ουρσουλινών Αδελφών στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει σε νέους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 11:15 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων ΜΜΕ, θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου στους χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Πηγή: stonisi.gr