Οι ανακοινώσεις από τον Χρήστο Στυλιανίδη

Νεότερη ενημέρωση για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας από την κακοκαιρία Ελπίδα και τα προβλήματα που καταγράφονται από τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παρατείνεται και την Τετάρτη, όπως έκανε γνωστό ο Χρήστος Στυλιανίδης στις σημερινές δηλώσεις του.
Η Αττική, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη θα τελούν και αύριο σε καθεστώς γενικής αργίας ενώ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων θα υπάρξει αυριανή ενημέρωση και από το Υπουργείο Παιδείας.
Ακόμη, επεσήμανε πως δεν είναι ώρα ακόμη να καταμεριστούν ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα που έφερε η «Ελπίδα».

Έκανε λόγο για πολύ δύσκολη νύχτα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική.

«Πολλές προσπάθειες» από τις αρμόδιες αρχές ενώ 3.500 οδηγοί και 1.800 οχήματα απεγκλωβίστηκαν από την Αττική Οδό. «Έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε τέτοια θέση» και οι απόπειρες συνεχίζονται και σήμερα.

Παράλληλα, οι εγκλωβισμένοι μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία πέριξ της Αττικής Οδού ενώ από εχτές το βράδυ μετακινούνται στη ΛΕΑ και δεν τραυματίστηκε κάποιος άνθρωπος ή και κάτι χειρότερο.
«Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα ιατρικά ζητήματα» πρόσθεσε ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα αποκατασταθούν.

Προηγήθηκε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί η καταβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο.

Πηγή