Θέμα: «Γέμισαν από κόσμο και κέφι οι πλατείες των Μυτιληνιών με τις βραδιά Τηγανίτας και του Παγώνδα με το αφιέρωμα στον Πόντο που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ»

 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ γέμισε με κόσμο, μουσικές, χορούς και κέφι τις πλατείες των Μυτιληνιών και του Παγώνδα με τις δύο βραδιές που διοργάνωσε.

 

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στις 8 το βράδυ, στο CentralParkCafé, στην πλατεία Ηρώων στους Μυτιληνιούς πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη ‘Βραδιά Τηγανίτας’ και ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τις υπέροχες πατροπαράδοτες Σαμιώτικες τηγανίτες που έφτιαξαν τα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ, ενώ γλέντησαν με τις παραδοσιακές μουσικές του τόπου μας.

 

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 στην πλατεία του Παγώνδα,ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου μια βραδιά με χορούς από όλη την Ελλάδα και αφιέρωμα στους χορούς του Πόντου.

Συμμετείχε ο Πόντιος λυράρης Ευκλείδης Παυλίδης καθώς και τοproject χορού του διάσημου χοροδιδασκάλου για τον Πόντο Γιάννη Κοροσίδη, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Σάμο. Πλήθος κόσμου μαζί με τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ χόρεψαν στην κατάμεστη πλατεία του Παγώνδα σε ένα μεγάλο γλέντι, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τις ξεχωριστές παραδοσιακές ‘γλυκές δίπλες’ από το Αγαθονήσι.

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τα μέλη του, που με μεράκι και κόπο έφτιαξαν τις παραδοσιακές Σαμιώτικες τηγανίτες, καθώς και για την εθελοντική βοήθεια τους. Ευχαριστεί τον Βαγγέλη και τον Γιώργο Βουργάνα για την επιμέλεια του ήχου, καθώς και τη διεύθυνση και το προσωπικό του CentralParkCafe για την άψογη εξυπηρέτηση.

 

Ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γιώργο Στάντζο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δέσποινα Κάιλα που είναι πάντα δίπλα στις διοργανώσεις του ΧΟΡ.Ο.Σ, καθώς και τους Ευκλείδη Παυλίδη και Γιάννη Κοροσίδη για τη συνεργασία τους.

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα συνεχίζει να χαρίζει στιγμές παράδοσης και πολιτισμού σε κάθε σημείο της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

 

 

Εκ του Δ.Σ.

 

 

 

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ