Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα ανακοινώσουν λεπτομερώς τις παρεμβάσεις

5 ώρες πριν

Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, το fuel pass επεκτείνεται και για τους επόμενους τρεις μήνες.

Παράλληλα, αυξάνονται και τα ποσά των επιδοτήσεων, στα 80 ευρώ, από 45 για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τις μοτοσικλέτες.

Ειδικότερα για την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για μοτοσικλέτες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πήρε πριν λίγο το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για δραστική παρέμβαση στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15:00, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.