Σε ένα κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή,με τίτλο “Φοίνικες από την στάχτη του ΄22”, την Κυριακή 7 Αυγούστου το βράδυ στο θέατρο Αη-Γιαννάκη στο Πάνω Βαθύ. Πριν την εκδήλωση τελέστηκε λειτουργία έξω από τον ιερό ναό του Αγ.Ιωάννου Προδρόμου(Αη-Γιαννάκης) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Ευσέβιο, με την συνοδεία πολλών ιερέων.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή ο π.Αμφιλόχιος Φλεβάρης, ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Ζώνης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα καταπληκτικό έργο-αφιέρωμα στην Σμύρνη, την καταστροφή και την προσφυγιά, από την παιδική χορωδία ΕυΩΔΗα της Μητροπόλεως, υπό την διδασκαλία και την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κας Άννας Κωστάρα, και την συμμετοχή της υψιφώνου κας Μαριαλένας Τζιβανάκη και αφήγηση των γεγονότων με γλαφυρό τρόπο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ντόπιοι αξιόλογοι μουσικοί ερμήνευσαν μικρασιάτικα τραγούδια. Συμμετείχαν ο Παναγιώτης Παναγάκης, ο Στέλιος Βαρβάκης και ο Μιχάλης Κατσαρός, από την Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου και ο Γιώργος Λιάπης.

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Σάμου-Ικαρίας κος Ευσέβιος, ο οποίος αναλαμβάνοντας και ρόλο παρουσιαστή,αναφέρθηκε στους συντελεστές και τους μουσικούς, ενώ δόθηκα ανθοδέσμες και αναμνηστικά δώρα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook