Γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου, με έντονα αρώματα λουλουδιών, φρούτων, μελιού, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών αλλά και την εξαιρετική βελούδινη γεύση που τονίζει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του «Μοσχάτου Σάμου».  Αποτελούν μια από τις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και των ειδικών του κρασιού σε όλον τονκόσμο.

Για το φετινό ζεστό καλοκαίρι, ο bartender Μανώλης Γαλαθρής, προτείνει μια «βουτιά» στο «φλεγόμενο ηλιοβασίλεμα», ένα άκρως απολαυστικό cocktailμε σαμιώτικο, παλαιωμένο επί 5ετία, γλυκό κρασί: Συνδυάζει τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών με την ανεπανάληπτη γεύση του SamosAnthemis και τη φρεσκάδα των αρωμάτων από λουίζα και λεβάντα.

Flaming Sunset

SAMOS ANTHEMIS 60ml

Χυμόςπορτοκάλι 35ml

Lime 25ml

Σιρόπι μελιού 20ml

Τσάι λουίζα 30ml

Αφρός Λεβάντας            

Ξυνό 6gr

Proespuma15gr

Μέθοδος:Shake

Γαρνιτούρα: Ανθός Λεβάντας

Ποτήρι:Cognac

Mέθοδος παρασκευής για ΤΣΑΪ ΛΟΥΪΖΑ: Σε 500ml νερό, προσθέτουμε 12gr αποξηραμένης λουίζας. Τοποθετούμε το τσάι στην εστία και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εμπλουτιστούν τα αρώματά του για 5-6 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μέθοδος παρασκευής για ΑΦΡΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ: Φτιάχνουμε ένα σιρόπι κρυσταλλικής ζάχαρης με ισόποσα μέρη ζάχαρης και νερού (250gr-250ml) μαζί με 20gr κορυφές λεβάντας. Μόλις φτάσει σε βρασμό, αφαιρούμε από την φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει ώστε να εγκλωβιστούν στον αφρό όλα τα αρώματα της λεβάντας.