Το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό! Αποτελεί την κορύφωση της δραστηριότητας μας για τον εορτασμό του ενός αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, του μισού αιώνα ζωής και δράσης της ΚΝΕ!

Το ΚΚΕ παραμένει το πιο νέο κόμμα με τις πιο φρέσκιες, επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με τα πιο όμορφα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης.

Ο δρόμος που άνοιξε και ανοίγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, η δράση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών σε όλη την ιστορία, ο ηρωισμός και οι θυσίες τους, χθες και σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη σημερινή γενιά και τις ερχόμενες.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που βλέπει την αδικία, που προβληματίζεται, που ακόμα δεν έχει κάνει το βήμα να μπει στον αγώνα, να ξεπεράσει τα διλήμματα , τις ψευδαισθήσεις του “μικρότερου κακού”, το δηλητήριο του “τίποτα δεν αλλάζει”, που μας μπολιάζει το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Σε καλούμε να παλέψεις μαζί με την ΚΝΕ για την κοινωνία που θα βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης της, τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, όχι το καπιταλιστικό κέρδος!

Έλα να ακούσεις  τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να μάθεις το Πρόγραμμα, το σκοπό μας! Έλα να συζητήσεις τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες σου! Έλα να εκφραστείς, να διασκεδάσεις, να γνωριστείς με τους νέους του τόπου μας που δεν συμβιβαζόμαστε, που πιστεύουμε ότι η λύση στα σημερινά προβλήματα μπορεί να έρθει με εμάς πρωταγωνιστές, σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με τα σημερινά πρότυπα, τις αξίες, τους εκπροσώπους του καπιταλιστικού συστήματος!

Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή. Προϋπόθεση είναι ο λαός να αξιοποιήσει τη δύναμή του, να σαρώσει κυβερνήσεις κι αφεντικά, να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα δικά του χέρια! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.

Έλα και εσύ στο μεγάλο ραντεβού των νέων του νησιού μας!

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στην Πορφυριάδα Σχολή Καρλοβάσου!

  • Ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αφιέρωμα στους «Συρματάδες» και το κίνημα της Μέσης Ανατολής
  • Μεγάλο γλέντι με το συγκρότημα του Κυριάκου Μαυρίκη