ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ως δημοτική παράταξη «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου» ευχαριστούμε  τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για εμάς, προσδοκούσαμε  καλύτερη εκλογική επίδοση, είναι  όμως σημαντική η εκλογή 2 δημοτικών συμβούλων με τους οποίους  θα συμμετέχουμε την επόμενη πενταετία στο Δημοτικό συμβούλιο και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των βασικών στόχων που εκθέσαμε προεκλογικά.

Θέλουμε να αλλάξουμε την ατζέντα, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο βασικά προβλήματα του Δήμου που ήδη αναδείξαμε και να φέρουμε τη νέα Δημοτική αρχή προ των ευθυνών της, αν δεν τα επιλύσει (Δημοτική συγκοινωνία, αποφασιστικές παρεμβάσεις για τη λειψυδρία χωρίς φυγομαχία, σχέδιο πόλης, πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του σωματείου των Α.με.Α., αποκατάσταση νομιμότητας στην πλατεία και πολλά άλλα).

Στόχος μας επίσης είναι η πλήρης ενημέρωση των πολιτών για όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου,  ο έλεγχος και η καταγγελία κάθε πιθανής  ενέργειας που δε γίνεται προς όφελος των δημοτών, η αντίσταση σε υπηρέτηση συμφερόντων είτε μεγάλων επιχειρηματιών είτε συγκεκριμένων ομάδων, όταν αυτή είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Τέλος θέλουμε να πιέσουμε τη νέα δημοτική αρχή στην κατεύθυνση της διεκδίκησης με κάθε μέσο όλων των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών ή της διεκδίκησης των κεκτημένων που καταργούνται (αποκατάσταση σχολείων, εκκλησιών, αποζημίωση σεισμοπαθών, αθέμιτη κερδοσκοπία ναυτιλιακών εταιριών, μεταφορικό ισοδύναμο κ.α.)

Συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Θεμ. Παπαθεοφάνους, ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία τόσο στον ίδιο όσο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν.

Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε την όποια προσπάθεια γίνει στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας, αν και θεωρούμε ότι η νέα Δημοτική αρχή είναι όψη του ίδιου νομίσματος με την προηγούμενη, για λόγους που έχουμε  ξαναεκθέσει και ο ρόλος μας είναι να αντισταθούμε στη συνέχιση παρόμοιων πολιτικών και πρακτικών.