Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ  στο Βαθύ της Σάμου πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου  εργαζομένων στα ξενοδοχεία, αλλά και στα τουριστικά και  επισιτιστικά επαγγέλματα Σάμου καθώς η 25η Ιανουαρίου ορίστηκε ως μέρα Πανελλαδικής Δράσης, προβάλλοντας ακόμα πιο έντονα τις διεκδικήσεις τους για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τα μέλη του Δ.Σ μαζί με τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Μανόλη Νεοφώτιστο συνομίλησαν με την υπάλληλο του ΟΑΕΔ Μαρία Καρρά η οποία  αφού άκουσε προσεκτικά τους εργαζόμενους τους εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του ΟΑΕΔ τοπικά αλλά και πανελλαδικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση πληρωμών στους δικαιούχους επιδομάτων.

Τα μέλη του σωματείου με σχετική ανακοίνωση μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου:

  • Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη σε όλη τη χώρα και για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους, άνεργους και εποχικούς και για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.
  • Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας. 

 

Η πρόεδρος του σωματείου Ευανθία Ματθαίου μιλώντας στην Σαμιακή τηλεόραση αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου  ενώ  προέτρεψε και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία  της Σάμου να υποβάλλουν ως τα τέλη του μήνα αίτηση επαναπρόσληψης στους εργοδότες τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της σύμβασής τους.

 

Οι εργαζόμενοι της Σάμου δήλωσαν επίσης την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra  οι οποίοι παραμένουν από τον Μάιο απλήρωτοι.

 

Οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά επαγγέλματα της Σάμου  δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους και στα τέλη του μήνα θα γίνει η ετήσια  συνέλευση του κλάδου όπου θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ θα γίνει και η ενημέρωση των μελών για την ισχύουσα νομοθεσία.