Τον εξορθολογισμό των Δημοτικών Τελών του Δήμου Σάμου ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη το βράδυ. Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα της  επιβολής ενιαίου τιμολογίου στον ενιαίο δήμο με πέντε επιμέρους  συντελεστές ενώ οι αυξήσεις  στα τέλη καθαρισμού  είναι κατά μέσο όρο της τάξης του 16,6% σε οικίες και επιχειρήσεις, με προβλεπόμενα έσοδα 662.000 ευρώ για τη νέα χρονιά. Να σημειώσουμε ότι σε ολόκληρη την Ανατολική, και Κεντρική  Σάμο πλην του Παγώνδα  και των Μυτιληνιών τα τιμολόγια μειώνονται ενώ στο Βαθύ, το Άνω Βαθύ και το Παλαιόκαστρο  παραμένουν σταθερά. Οι αυξήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις  ξεπερνούν το 120%  αφορούν σε όλα τα Διαμερίσματα  Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου και στο Δ.Δ της Χώρας  καθώς επί σειρά ετών πλήρωναν πολύ μειωμένα  τέλη με αποτέλεσμα να πρέπει να καλύψουν τη διαφορά  από την περίοδο που λειτουργεί ο Καλλικρατικός Δήμος Σάμου.

Την πρόταση του Δημάρχου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου ψήφισαν όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του που ήταν παρόντες τη στιγμή της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα η πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών κατά μέσο όρο με 16,6% πέρασε με 12 ΝΑΙ – 5 ΚΑΤΑ – 1 ΠΑΡΩΝ και 3 ΝΑΙ για την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου.

Τα 12 ΝΑΙ (Αμυρσώνης Κων/νος, Ανδρεάδου Άννη, Βαλκαμλής Βασίλης, Ισιδώρου Εμμανουήλ, Καλατζής Αναστάσιος, Καραγιάννη Ιωάννα, Καραγιάννης Δημήτρης, Παπαγεωργίου Πάρης, Πατσίδης Κυριάκος, Σεβαστάκης Χριστόδουλος, Στεφανής Νικόλαος, Τσερέ – Πυργιώτη Ζωή).

Τα 5 ΚΑΤΑ (Βολακάκης Δημήτριος, Λεμονής Γιάννης, Μηλίγκος Δημήτρης, Τριανταφύλλου Νικόλαος, Χατζηχριστοδούλου Χρήστος).

1 ΠΑΡΩΝ (Σίμος Αντώνης)

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου ψήφισε τη δική της πρόταση (Τζίχας Κω/νος, Μαυρατζώτης Δημήτρης και Σαρρηγεωργίου Θεανώ).