ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταυτοποιήθηκαν -2- ημεδαπές για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από -15- περίπου μήνες, σε βάρος αλλοδαπού – κατοίκου Σάμου.

 

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, δύο (2) ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει τμηματικά σε -2- διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των -7.963- ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παραλάβει το όχημα.

 

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκουν, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες ημεδαπές.

 

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση ενός (1) ακόμη ατόμου.