Συνελήφθη το Σάββατο (01/02) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 17 ετών, με την κατηγορία της διάπραξης κλοπής. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες το απόγευμα, ο συλληφθείς, δρώντας από κοινού με ένα ακόμη άτομο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε κατάστημα στην παραπάνω περιοχή και αφαίρεσαν είδη άμεσης κατανάλωσης, συνολικής αξίας -115- ευρώ περίπου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Επίσης εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας, που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου, στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο 17χρονος αφαίρεσε την προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, η οποία ήταν σταθμευμένη σε δημοτική οδό στην παραπάνω περιοχή. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Ακόμα εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση κλοπής σε οικία, που διαπράχθηκε προ διμήνου περίπου, στη Σάμο. Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο δράστης μπήκε στην προαναφερόμενη οικία, παραβιάζοντας παράθυρο και αφαίρεσε είδη ρουχισμού και κλινοστρωμνής. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.