Στα 96 έφτασαν τα κρούσματα στην Σάμο σε διάστημα τριών εβδομάδων. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα. Πρόκειται για μετανάστες στο σύνολο τους.

Εξάλλου στην κλινική covid 19  του Νοσοκομείου νοσηλεύονται  ακόμη  πέντε  άτομα  και μία λεχώνα με το βρέφος της το οποίο σε δύο ημέρες  θα υποβληθεί σε εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι θετικό στον κορονοιό.

Έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, σήμερα η χώρα μας ανακοίνωσε 3.215 μολύνσεις.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική έχει τη «μαύρη» πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων, συγκεντρώνοντας και πάλι τα μισά κρούσματα της χώρας, τη στιγμή που τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου πιέζονται ασφυκτικά. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η οποία εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Συγκεκριμένα, στην Αττική καταγράφονται 1.572 κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 395 μολύνσεις. Άσχημα… είναι τα μαντάτα και από την Αχαΐα, η οποία δίνει 149 κρούσματα.

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται και στη Λάρισα, με 102 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού.