Κάλεσμα πραγματοποιεί το ΚΚΕ  προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις του για τις ανησυχίες του  σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ  Σάμου πραγματοποιεί  εκδήλωση στις 7 η ώρα το απόγευμα  την Πέμπτη 29 Μαρτίου  στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου.

Θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. Νίκος Σοφιανός.

 

«Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες. Με κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Η κατάσταση οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους θερμών επεισοδίων και κρίσεων.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.

Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ προστατεύει την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει τον ρόλο «σημαιοφόρου» των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στην περιοχή εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα παζάρια

Βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μας εμπλέκει ο στόχος της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης».

 

Και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ακουστεί δυνατά:

  • Καμία αμφισβήτηση, καμία αλλαγή των συνόρων και των συμφωνιών.
  • Οχι στο δηλητήριο του εθνικισμού.
  • Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» αναφέρει η ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ Σάμου.