ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την στήριξη  της Τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο  εξήγγειλε χθες ο  Υφυπουργός κ.  Τριαντόπουλοςσε συνεργασία με τα  Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων ,  Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού μέσω του προγράμματος «Samospass».

 

Πρόκειται για μια άυλη ολιστική κάρτα που απευθύνεται σε χιλιάδες πολίτες

με ένα διαθέσιμο ποσό που θα αφορά τη διαμονή, την εστίαση και το εμπόριο και θα υλοποιηθεί εν μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει σύντομα.

Προβλεπόμενος στόχος για το καλοκαίρι είναι προσέλκυση περίπου 10.000 επισκεπτών επιφέροντας μια προστιθέμενη αξία για το τόπο. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την Σάμο και την Βόρεια Εύβοια  και προβλέπεται προσεγγιστικά να είναι 2πλάσιο συγκριτικά λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Θα είναι διακριτό από τα πακέτα κοινωνικού τουρισμού, δεν θα είναι περιορισμένο με εισοδηματικά κριτήρια . Θα αφορά συγκεκριμένες περιόδους και σε διαφορετική περίπτωση χάνει ο δικαιούχος το δικαίωμα χρήσης.

Θα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση των δικαιούχων σε περιόδους μη υψηλής επισκεψιμότητας.

Για την υλοποίηση αυτού του  σχήματος υπάρχει σχεδιασμός πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης με το επιμελητήριο  προκειμένου να γίνει γνωστό ποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να αποτελέσουν συνεργάτες του προγράμματος  «SAMOSPASS».

Απαιτείται η ολοκλήρωση διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την συμβατότητα του μέτρου με σκοπό να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου και να «τρέχει» από Ιούνιο  έως και ίσως μετά τον Οκτώβριο.