«Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που έκανε όλα τα εμβόλια στα παιδιά, που τον εμπιστευόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με την απόφαση για χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid σε παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών από παιδιάτρους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε επίσης ότι το οικονομικό βάρος για τον εμβολιασμό των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, αλλά οι παιδίατροι θα αμείβονται. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθείται, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι, οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως κάνουν πάντα, και το εμβόλιο θα χορηγείται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.
Σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου, τόνισε ότι το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».

Πηγή: kathimerini.gr